Torsdag, 4. februar 2021 — af Laura Dalgård Hansen

Helt utroligt billede: Se Birthe Neumann som Karen Blixen

Birthe Neumann
Birthe Neumann
Foto: Kaspar Wenstrup
På det første billede fra filmen "PAGTEN" er det næsten ikke til at genkende Birthe Neumann, som spiller Karen Blixen.

For tiden kan man se Birthe Neumann i rollen som fru Fjeldsø i ”Badehotellet”, og den erfarne skuespiller har gennem årene haft mange alsidige roller.

Om få måneder dukker hun igen op på det store lærred. I Bille Augusts nye film ”Pagten” spiller Birthe Neumann selveste Karen Blixen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det første billede fra filmen er netop blevet offentliggjort, og her er det næsten ikke til at genkende skuespilleren i rollen som den berømte forfatter.

”PAGTEN” fortæller om en tid i Karen Blixens liv, som ikke tidligere har været vist på det store lærred.

I filmen er det 17 år siden, Karen Blixen opgav eventyret i Afrika og vendte tilbage til Danmark til et liv i ruiner. Ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin farm og sit livs kærlighed begyndte hun her at genopfinde sig selv som en kunstnerisk superstjerne.

Nu, i en alder af 63, er Karen Blixen verdensberømt, men lever også et liv i isolation – indtil hun møder den 30-årige digter Thorkild Bjørnvig. Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner, mod at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen...

Foruden Birthe Neumann medvirker blandt andre også Simon Bennebjerg, Asta Kamma August, Nanna Skaarup Voss, Anders Heinrichsen og Marie Mondrup.

”PAGTEN” får premiere i de danske biografer den 15. april.

Man kan se filmens trailer her.

Birthe Neumann som Karen Blixen i PAGTEN
Foto: Manuel Alberto Claro

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden