3. maj. 2021
Af Majken Munk

Her får ny film om Hvidstengruppen premiere

Anne-Grethe Bjarup, Marie Bach Hansen, Laura Winther Møller, Bodil Jørgensen, Selma Sophia Høst og Alfrida Uhrenfeldt
Anne-Grethe Bjarup, Marie Bach Hansen, Laura Winther Møller, Bodil Jørgensen, Selma Sophia Høst og Alfrida Uhrenfeldt
Foto: Peter Sørensen Gotfat
Bodil Jørgensen vender tilbage i rollen som Gudrun Fiil i efterfølgeren af den populære spillefilm "Hvidstengruppen".

Optagelserne til opfølgeren til Anne-Grethe Bjarup Riis' spillefilm "Hvidstengruppen" fra 2012 er i fuld gang.

I hovedrollerne er stjerner som Bodil Jørgensen og Marie Bach Hansen at se i filmen, som tager sit udgangspunkt i de efterladte.

Foruden handlingen afsløres det også, hvornår filmen får dansk premiere.

De efterladte kvinder

Efterfølgeren, der har fået navnet "Hvidstengruppen - De Efterladte" og undertitlen "Betalte de den højeste pris", har endnu en gang Bodil Jørgensen i rollen som kromutter Gudrun Fiil.

Hun står tilbage på Hvidsten Kro med sin yngste datter Bitten og barnebarnet Gulle, hvis mor er Tulle Fiil spillet af Marie Bach Hansen. Tulle og søsteren Gerda er afsoner fængselsstraffe i Tyskland, mens de tre mænd i familien er blevet henrettet for deres modstandsarbejde.

https://imgix.billedbladet.dk/peter_soerensen_gotfat-hvidstengruppen_1.jpg
Bodil Jørgensen spiller Gudrun, Marie Bach Hansen spiller Tulle, Alfrida Uhrenfeldt spiller Gulle og Laura Winther Møller spiller Gerda i "Hvidstengruppen - De Efterladte"
Foto: Peter Sørensen Gotfat

Gudrun Fiil står nu med et ønske om at samle, hvad der er tilbage af hendes familie, men om det lykkedes - og om det overhovedet er muligt for familien at leve et lykkeligt liv, er det, som filmen har fokus på.

Rystende og gribende

Da "Hvidstengruppen" udkom i 2012, var det til en bragende god modtagelse for holdet og ikke mindst filmens instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis.

Hun vender naturligvis også tilbage til sin instruktørgerning i den nye film, som hun kalder hjerteskærende.

- Filmen er en rystende og gribende fortælling om en families dødstab og totale splittelse, og om den tro og det håb, der på mirakuløs vis giver styrke til overlevelse, så de efterladte i familien kan samles igen. En hjerteskærende og sandfærdig skildring af det stærkeste familiesammenhold og den kærlighed, som holder deres livsmod oppe. Men som alligevel står tilbage medspørgsmålet i hjertet: Betalte vi den højeste pris, siger instruktør Anne Grethe Bjarup Riis i en pressemeddelelse.

Premieredato fastsat

Hvis man er én af dem, der glæder sig meget til at se "Hvidstengruppen - De Efterladte", skal man væbne sig med lidt tålmodighed.

For der er fortsat et godt stykke tid til, at filmen kan ses i danske biografer.

Premieren på "Hvidstengruppen - De Efterladte" er sat til 1. juledag - 25. december - 2021.

Læs mere om: