Husker du Erni Arneson fra Baronessen fra Benzintanken?

Foto: Informations Forlag
Den udspekulerede baronesse Clarissa Rabenfeldt fra ”Baronessen fra Benzintanken” – alias skuespillerinden Erni Arneson – skulle egentlig have været stjerne i Hollywood, og aldrig spillet rollen i lystspillet. Det afslører en ny bog om danske talenter ”Drømmen om Hollywood”.

Erni Arneson var en af de mange danske skuespillere, der forsøgte at slå igennem i Hollywood.

 

Rejste hjem til filmoptagelser
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Hun rejste til USA i 1948 og kom blandt andet tæt på filmstjernen Jane Russel.

Alligevel endte Erni Arneson med at komme hjem til Danmark igen, hvilket gjorde, at hun bl.a. kunne spille med i en af de mest populære folkekomedier herhjemme ”Baronessen fra Benzintanken” i 1960 med Ghita Nørby, Ove Sprogøe og Dirch Passer i stedet.

Hun gentog iøvrigt arbejdet med Ove Sprogøe senere, idet hun ganske kort ses som Egons sektretær i "Olsen Banden på Sporet" i 1975.

Mange skæbner beskrevet

Arnesons skæbne i Hollywood er blot en af mange, som en ny bog skrevet af Christian Mongaard og Jacob Wandt Jensen fortæller om.

Udover Erni Arnesen kan man bl.a. læse om den danske "Titanic"-stjerne Camilla Overbye Roos, der skulle have spillet en stor rolle i filmhittet fra 1997, om den danske Lommer-pige Greta Thyssen, der blev dubleant for selveste Marylin Monroe i Hollywood, og om Mogens Wieth, der arbejdede tæt sammen med gysets mester Alfred Hitchcock.

Også nutidens stjerner, Sidse Babett-Knudsen, Nikolaj Coster-Waldau og Mads Mikkelsen fortæller om deres Hollywood-karrierer og planer.

Du kan læse mere i BILLED-BLADET, som er på dagen torsdag den 20. oktober.

Hvor godt har du styr på "Baronessen fra benzintanken"? Tag quizzen her

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden