7. sep. 2015
Af Lene Skriver Bak

Johannes Nymark-film vinder hollandsk filmpris

Johannes Nymark er stolt af pris
Johannes Nymark er stolt af pris.
Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Filmen ”Gudsforladt”, hvor Johannes Nymark spiller hovedrollen, har vundet en pris ved den hollandske filmfestival BUT.

Den dystre film ”Gudsforladt” vandt lørdag hovedprisen på den hollandske filmfestival BUT. Johannes Nymark spiller hovedrollen og er selvfølgelig glad for prisen.

- Jeg er megastolt af, at vores film har vundet hovedprisen. Både fordi den var en kæmpe udfordring at lave, men især fordi det er en helt uafhængig film, som er blevet til med ufatteligt få midler og ingen støtte. Den er lavet af rå kærlighed til genren af nogle seje mennesker med Kasper Juhl som instruktør. Jeg kunne ikke være gladere på holdets og egne vegne, siger Johannes Nymark til BILLED-BLADET.

BUT står for B-film, underground og trash (b-film, undergrund og bras, red.), men det betyder ikke, at prisen ikke er god at vinde, understreger Johannes Nymark.

- Det betyder jo bare, at den er blevet bedømt i sin egen genre. Og at den netop er bedste i den genre. Det er en undergrundsfilm, så selvfølgelig skal den sammenlignes med andre undergrundsfilm, forklarer han.

LÆS MERE: Johannes Nymark: Godt, at der stadig findes ordentlige mennesker

En anderledes rolle til Johannes Nymark

Johannes Nymark kender danskerne fra dansegulvet i ”Vild med dans” og fra roller i musicals, som for eksempel ”Aladdin” eller ”Singin’ in the rain”.

Men med filmen ”Gudsforladt” har han i den grad skiftet genre. Filmen er mørk og barsk, og Johannes Nymark spiller hovedrollen som Anders, der har et alt andet end almindeligt forhold til sin søster.

- Det er en underlig ting, for det er vildt fedt, og det er jo mærkeligt at sige, at det er fedt at spille en, som er lidt ond og har en virkelig mørk side. Men jeg tror, at det er derfor jeg er blevet skuespiller – for at afprøve forskelige sider af sindet, forklarede Johannes Nymark om rollen til BILLED-BLADET, da filmen havde premiere.

LÆS MERE: Johannes Nymark og Silas Holst køber ferielejlighed

Læs mere om: