Søndag, 19. april 2015 - af Lene Skriver Bak

Se en anden side af Johannes Nymark

Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Johannes Nymark er kendt fra Vild med Dans eller musicals med lykkelige slutninger, men i sit seneste projekt er det en helt anden side, han viser sig fra.

Både i hovedrollen i Disneys ”Aladdin” og musical-klassikeren ”Singin’ in the Rain” har Johannes Nymark spillet den gode. Førsteelskeren. Ham, vi heppede på.

Men i ”Gudsforladt” har piben fået en anden lyd. Her spiller Johannes Nymark rollen som Anders, der bliver løsladt fra fængslet – og har et højst upassende forhold til sin søster.

Men den mørke side skræmmer ham ikke – faktisk vil han gerne udforske den mere.

- Det er en underlig ting, for det er vildt fedt, og det er jo mærkeligt at sige, at det er fedt at spille en, som er lidt ond og har en virkelig mørk side. Men jeg tror, at det er derfor jeg er blevet skuespiller – for at afprøve forskelige sider af sindet, forklarer Johannes Nymark til BILLED-BLADET.

LÆS MERE: Johannes Nymark: Derfor har vi valgt dette navn til vores datter

Johannes Nymark med hovedpine i halvanden måde

Arbejdet med rollen som Anders er da også anderledes end noget af det andet, Johannes Nymark har prøvet kræfter med, siden han blev uddannet.

Der er meget langt fra Anders med det utugtige forhold til sin egen søster til den stammende, men smukke soldat, han portrætterede i Eik Skaløe-filmen ”Steppeulven”.

Og rollen har krævet sit, både fysisk og mentalt.

- Jeg havde hovedpine i de halvanden måned, vi indspillede filmen, for det var så mørkt og dystert, og det krævede virkeligt et arbejde at få det til at fungere og få det ud – og gøre det i en scene, hvor jeg skal spille sammen med andre, så jeg ikke bare sidder og har det hele indeni, fortæller Johannes Nymark.

LÆS MERE: Johannes Nymark: Lighthouse X er begyndelsen på noget kæmpestort

Ikke nervøs for reaktionerne

Skiftet fra ham, der altid får pigen til sidst eller altid er ham den pæne passer Johannes Nymark godt. Han vil gerne udforske og udfordre sit skuespilstalent med roller, der måske ligger langt fra den, han selv er eller langt fra den, folk tror han er.

Det gør ikke noget, at den her rolle udfordrer opfattelsen lidt.

- Jeg tror helt sikkert, at der er nogen, der vil tænke ’hvad er nu det’, og det er jo klart, for man bliver jo lidt de roller, man spiller, og man er meget sjældent herre over, hvad det er for nogle roller, man får lov at lave. For mit vedkommende har det været meget de pæne roller, så jeg tror helt sikkert, at der er nogen, der vil tænke ’hov’, siger Johannes Nymark, der ikke er bange for at støde nogen fra sig eller miste faglige muligheder med rollen.

Håber på mere i den genre

- Jeg håber da næsten, at der er nogen, der vil stoppe op og kigge en ekstra gang. Jo mere alsidig, man kan være, jo bedre, synes jeg, og jeg håber, at jeg kan få lov at lave mere i den genre, for jeg synes, det er fedt at gå lidt væk fra sig selv og det man oftest bliver sat til.

”Gudsforladt” er instrueret af Kasper Juhl og bliver vist i udvalgte biografer.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden