Fredag, 23. oktober 2020 — af John Lautrup

Judith fra Mormor på mandejagt: Har inspireret datter til at lave filmkomedie

Judith
Judith Rothenborg (t.v.) og Barbara Topsøe-Rothenborg
Foto: Mikael Rieck
Judith Rothenborg, 71 år, insisterer på, at alderdommen også skal have farve. Barbara Topsøe-Rothenborg, er enig og har lavet filmkomedien "Madklubben" med inspiration fra sin mors spraglede liv.

Judith Rothenborg, livsglad kvinde kendt fra tv-serien "Mormor på mandejagt", har inspireret sin datter, filminstruktør Barbara Topsøe-Rothenborg, til at lave filmkomedien "Madklubben" om tre kvinder på jagt efter ny livsmening i den tredje alder.

- Jeg vil fortælle denne historie, fordi jeg føler, at der er brug for dialog om dét at blive ældre. Fordi jeg oplever det utrolig tæt på med min egen mor, som er 71. Og i samme ånd på mig selv. Smerten, angsten og den morbide humor, der binder fedtet på maven, rynkerne omkring øjnene og trætheden i kroppen, sammen, siger Barbara Topsøe-Rothenborg, som selv er 41 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Vi har den alle, angsten for alderdommen. For de flappende overarme, rynkerne og det, at det andet køn pludselig ikke ser på os, som de gjorde… engang. Mange får flere fysiske mén, de skal leve med og skal tage medicin for det ene og det andet. Selv selvsikkerheden får sig et hak i tuden. Skal man acceptere, at omgivelserne og samfundet ikke længere syntes, man er helt så nødvendig som tidligere? Fuck nej. Hvem siger, man er overflødig, fordi man er blevet 70? I mange sydlandske kulturer ser man på ældre som vise og søger deres råd. I Danmark er vi nok ikke helt lige så gode til at værdsætte dem og deres mening, tilføjer Barbara Topsøe-Rothenborg, som har et livfuldt forbillede i sin mor.

"Madklubben" havde premiere torsdag den 22. oktober. Den fortæller historien om tre barndomsveninder, som har hver deres at slås med. Og det gør de så - slås med det - på en fælles madtur til Syditalien.

Hovedrollerne spilles af Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden