Torsdag, 6. februar 2020 - af Niels Burgos

Kirk Douglas er død

Kirk Douglas
Kirk Douglas
Foto: AOP
Et af de helt store ikoner i Hollywood er gået bort i en alder af 103 år.

Hollywood er i dag ikke længere helt det samme sted, som det var i går. Onsdag den 5. februar døde filmbyens legendariske skuespiller, Kirk Douglas efter et langt liv øverst på filmbyens stjernehimmel. Han blev 103 år. Meddelelsen kom fra Kirk's søn, skuespilleren Michael Douglas. "Det er med dyb sorg, at mine brødre og jeg må meddele, at Kirk Douglas har forladt os i dag", skrev Michael Douglas på Twitter. "For verden var han en legende, en skuespiller fra filmens gyldne tidsalder - og som levede til langt op i sine gyldne år. En humanist, hvis dedikation til retfærdighed og de mærkesager, han troede på, har været en inspiration for os alle", fortsætter Michael Douglas.

 

Kirk Douglas
Foto: Mega
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Efterlader sig hustru og tre sønner

Kirk Douglas nåede at medvirke i næsten 100 film - indstil han definitivt indstillede sin karriere for blot få år siden. Især vil han blive husket for rollen i storfilmen "Spartacus".  Kirk blev født med navnet Issur i 1916 i New York - af Bryna og Herschel Danielovitch, jødiske imigranter fra Hviderusland. Til trods for sin lange og imponerende karriere modtog Kirk Doulglas aldrig en Oscar. Han var dog nomineret tre gange, og i  1995 modtog han en æres-oscar for sine mange præstationer på det store lærred.

Kirk Douglas, Anne Douglas
Kirk Douglas, Anne Douglas
Foto: AOP

Kirk Douglas fik fire sønner i sine to ægteskaber. Foruden sin hustru nummer to, den tre år yngre, Anne, som han blev gift med i 1954, efterlader Kirk sig sønnerne Michael, John og Peter. Den fjerde søn, Eric, døde i 2004.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden