26. mar. 2015
Af af Casper Nielsen

Laura Bro: Sådan indspiller man med film-drager

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/47194.jpg
Jacob Ljørring/BILLED-BLADET
Skuespillerinden Laura Bro spiller i "Skammerens datter" sammen med en række computeranimerede drager. En teknisk svær øvelse.

Laura Bro kan opleves på filmlærredet i kamp med store glubske drager, når filmatiseringen af "Skammerens datter" får premiere i de danske biografer den 26 marts.

– Det var meget teknisk. Vi havde kun en dragehale, resten blev lavet i en computer, men vi stod 200 mennesker på filmsettet i Prag, og skulle alle være enige om, hvor dragens hoved var. Så vi alle kunne kiggede i samme retning, siger Laura Bro om en af de store scener, hvor en meget livlig drage er ved at gå til angreb i filmen.

LÆS OGSÅ: For Laura Bro er det ikke vigtigt at alle kan lide hende

Laura Bro tager hatten af

Laura Bro er selv vild med fantasy-universer som "Ringenes Herre" og "Games of Thrones", og hun afbrød gerne sin forældreorlov med sønnen Henry, for at få lov at medvirke i filmen.

- Fægtekampscenerne i "Skammerens datter" er det vildeste og mest nervepirrende, jeg har set på et film-set. Hatten af for Søren Malling, Niklas Herskind og Roland Møller, der var involveret i mange af dem, siger Laura Bro, hvis eget opgør med en vagtpost, desværre er blevet klippet ud.

Laura Bro havde til gengæld sønnen Henry med under optagelserne i Prag, hvor hendes mor, skuespillerinden Helle Hertz, trådte til som villig barnepige.

Læs mere om: