Mandag, 14. december 2020 - af John Lautrup

Mads Mikkelsen: Ida Vinterberg er et strålende lys

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Foto: Hanne Juul
Mads Mikkelsen hyldede Thomas Vinterbergs afdøde datter i sin takketale, da "Druk" vandt fire priser ved European Film Awards.

Mads Mikkelsen, 55 år, var ligesom resten af filmholdet berørt, da Thomas Vinterbergs "Druk" i weekenden ryddede bordet ved European Film Awards og vandt de fire hovedpriser: Bedste film, bedste instruktør, bedste manuskript og bedste mandlige skuespiller. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den sidste pris løb den danske verdensstjerne med, og han kom i sin takketale ind på den altoverskyggende begivenhed, der på tragisk vis kom til at præge indspilningerne. 

- En grund til at denne film blev lavet, en grund til at den blev færdigindspillet, er et lille, strålende lys, som ikke er her mere. Men hendes lys er i hvert eneste "frame" i filmen. Derfor dedikerer vi den til Ida Vinterberg, sagde Mads Mikkelsen. 

Ida Vinterberg, 19 år, blev dræbt i en trafikulykke sidste år kort efter, at optagelserne til "Druk" var gået i gang. Thomas Vinterbergs datter skulle selv have spillet med i filmen, der blev indspillet på hendes skole, Aurehøj Gymnasium, i hendes klasseværelse, blandt hendes kammerater. 

Thomas Vinterberg valgte efter en pause at genoptage indspilningen af "Druk", men filmen ændrede karakter og blev på paradoksal vis mere lys i lyset af datterens død. 

- Alle de priser, filmen får, er med til at ære hendes minde. "Druk" er den mest betydningsfulde film, jeg har lavet og kommer til at lave, har Thomas Vinterberg udtalt. 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden