12. jan. 2013
Af af Jan Bergman

Matador-stjernens pragtvilla til 11 millioner kroner

Skuespillerparret Axel Strøbye og Hanne Borchsenius
Skuespillerparret Axel Strøbye og Hanne Borchsenius
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
28 år nåede Axel Strøbye og Hanne Borchsenius at bo i pragtvillaen i Charlottenlund på hele 307 kvadratmeter.

I 1978 blev skuespilleren Axel Strøbye gift med skuespillerinden Hanne Borchsenius, men allerede året forinden havde de sørget for at købe det hus, der i de næste 28 år udgjorde parrets fælles hjem.

Strøbye døde i 2005 og Borchsenius i marts 2012. Boet efter Borchsenius har sat parrets 307 kvadratmeter store bolig i et af Danmarks dyreste områder til salg.

Villaen, der ligger i Charlottenlund nord for København, er udbudt til en pris på 12 millioner kroner. Det skriver Boliga Kendte.

Swimmingpool og snedkerudført interiør

Huset er opført i herskabelig klassicistisk stil, ligger på en 1.374 kvadratmeter stor grund og kan blandt andet byde på snedkerudført interiør og håndmalede klinker, mens man udendørs kan finde terrasseanlæg og en swimmingpool.

Matador og Støv

Axel Strøbye blev navnligt kendt for sine roller som den koleriske kriminalassistent Jensen i "Olsen Banden"-filmene og guttermanden og sagføreren Viggo Skjold Hansen i TV-serien "Matador", men han udfoldede også sit talent i en række skuespil, revyer og kabareter.

Hanne Borchsenius medvirkede i flere end 25 danske film, heriblandt "Far til fire med fuld musik", hvor hun spillede "Søs", og som journalisten Monalisa Jacobsen i "Støv"-filmene fra begyndelsen af 1960'erne.

Læs mere om: