22. nov. 2018
Af Laura Dalgård Hansen

Nikolaj Lie Kaas-film slår vild filmrekord

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares
Foto: Martin Høien
Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares, der spiller hovedrollerne i filmen "JOURNAL 64", har slået alle rekorder. Filmen er nu den mest omsættende danske film nogensinde.

Siden 2012 har Carl Mørck og Assad i skikkelse af Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares opklaret den ene forbrydelse efter den anden i de populære film om Afdeling Q, der er baseret på Jussi Adlers bøger.

Hver gang er publikum strømmet til biografen, men det er den fjerde film i rækken, ”JOURNAL 64”, der nu har slået en vild rekord med over 730.000 solgte billetter.

Mest omsættende danske film

For med 72,5 millioner kroner i omsætning er ”Journal 64” nu den mest omsættende danske film nogensinde.

Det fortæller Zentropa i en pressemeddelelse.

Det er ”Fasandræberne”, som er den anden film i ”Afdeling Q”-serien, der må vige førstepladsen fil fordel for ”JOURNAL 64”.

Også de to andre ”Afdeling Q”-film, ”Kvinden i buret” og ”Flaskepost fra P”, har klaret sig ualmindelig godt i biografen, og de fire film er alle på top 5 over de mest omsættende danske film nogensinde.

Nikolaj Lie Kaas: Vi er i mål

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares har med andre ord taget biografgængerne med storm. Og selv er de også glade for samarbejdet.

- Vi har det fantastisk godt. Vi har lavet fire fantastiske film. Det føles som om, vi slutter på top, og jeg tror ikke vi kan mere, fortalte Fares Fares til premieren i oktober, mens makkeren Nikolaj Lie Kaas tilføjede:

- Vi er i mål.

"JOURNAL 64" er den sidste film med to populære herrer i hovedrollerne.

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares
Foto: Martin Høien

Til biograpremieren fortalte Fares Fares og Nikolaj Lie Kaas, at de er blevet gode venner, og at de håber på mere samarbejde i fremtiden.

Over 700.000 solgte biografbilletter

”JOURNAL 64” har hidtil solgt 730.384 biografbilletter. Og hvis man endnu ikke har nået at se den, er der stadig håb. Filmen forventes at være i biografen indtil minimum januar 2019.

Læs mere om: