Søndag, 4. september 2016 — af Luise Marie Bekker

Olsen Banden-klenodie flyttet

Morten Grunwald
Foto: Lars Horn
Det gule palæ fra "Olsen Banden på sporet" skulle rives ned, men blev reddet af en dybt dedikeret fanklub. Nu er tårnet flyttet til Gedser.

Kommandoposten kendt som det gule palæ i filmen "Olsenbanden På Sporet" blev nedlagt i 2010 og stod til nedrivning.

Men i sidste øjeblik blev det reddet af Olsen Bandens fanklubs ihærdige arbejde med at frede tårnet. Tårnet blev derfor lørdag den 3. september sendt på en længere rejse til Gedser, hvor det efter renovering og ombygning vil blive udstillet som en del af Jernbanemuseet Gedser Remise, skriver Gottliebpaludan.com.

Stort tillykke fra Morten Grundwald

Det er ikke kun Olsen Bandens fanklub, der er begejstrede over, at det gule palæ består. Også Olsen Bandens sidste levende medlem, Benny, spillet af Morten Grunwald, jubler.

– Stort tillykke! For ikke at sige: skide godt! Det er et flot stykke arbejde, fanklubben har gennemført, sagde han til BILLED-BLADET, da det endeligt blev besluttet, at kommandoposten ikke skulle rives ned alligevel.

LÆS MERE: Olsen Banden-klenodie får en million af AP Møller

Benny kigger forbi

Flytningen er nøje planlagt og foregik i bedste Olsenbanden-stil gennem byen. Tårnet blev flyttet fra dets placering på Otto Bussesvej i København, hvor den knap 40 tons tunge bygning løftedes 30 meter op i luften, hen over togbanens el-ledninger, som i dagens anledning var afbrudt, og ned på en stor blokvogn. Blokvognen kørte herefter det 10 meter høje tårn til Sydhavnen, hvor det med båd sejlede til Gedser.

Her kan fans i fremtiden se klenodiet. Også Benny vil tage turen til det gule palæ.

– Det vil da bestemt være en udflugt værd den dag, kommandoposten står i Gedser, sagde Morten Grunwald.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden