Onsdag, 2. marts 2022 — af Majken Munk

Peter Flinth om sin nye film: Dronning Margrethe har en finger med i spillet

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Peter Flinth er instruktør på en ny film optaget i Grønland, som dronning Margrethe har påvirket.

Peter Flinth er instruktør på storfilmen ”Against the ice”, der netop har fået premiere på Netflix.

Filmen følger de to opdagelsesrejsende Ejnar Mikkelsen og Iver Iversen, da de bliver efterladt til dem selv i den barske grønlandske natur.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Historien stammer fra bogen ”Farlig tomandsfærd”, men den kendte filminstruktøren faktisk ikke til, før han talte med dronning Margrethe.

Dronningens anbefaling

Peter Flinth fik serveret idéen til sin seneste film af Hendes Majestæt dronningen.

- Jeg kendte ikke til den her historie før. Det er jo en utrolig spændende historie om de her to meget forskellige typer mænd, som strander oppe i Grønland, fortalte han til BILLED-BLADET ved filmens danske premiere.

- Så er det for en del år siden, da jeg sammen med Ghita Nørby arbejdede på en H.C. Andersen-filmatisering, som dronningen leverede kostumer og scenografi til, taler vi om Grønland, og hun spørger så, om jeg har læst bogen ”Farlig tomandsfærd”, og det har jeg ikke. Så siger hun, at det anbefalede hun, for det kunne der blive en glimrende film ud af, og det må man sige, at hun har ret i, fortsatte han.

Peter Flinth og filmens hovedrolleindehaver Nikolaj Coster-Waldau fik fint besøg af kronprins Frederik ved den danske premiere på "Against the ice".
Foto: Mikael Rieck

Vigtigt med Grønland

Forinden premieren i Danmark, blev filmen første gang vist i Grønland, for landet har en stor betydning for filmen.

- Den havde simpelthen premiere i Grønland. Det er simpelthen fantastisk, fordi Grønland er en karakter i sig selv i filmen, derfor har det betydet meget, at vi har kunnet lave optagelser i Grønland med et grønlandsk hold, som vi fik hjælp af med alle de her svære udendørsoptagelser, fortalte han og fortsatte:

- Det var afgørende, at vi kunne være ude med skuespillerne i de her forhold, som de to opdagelsesrejsende selv befandt sig i for over 100 år siden.

Filmen "Against the ice" kan ses på Netflix fra den 2. marts.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden