13. mar. 2015
Af Lene Skriver Bak

Pilou Asbæk spiller over for Morgan Freeman

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/pilou.jpg
Lars H. Laursen / BILLED-BLADET
Pilou Asbæk har stor succes herhjemme, men også udlandet har fået øjnene op for den danske skuespiller, der lige nu indspiller film med ingen ringere end Morgan Freeman

Pilou Asbæk er et navn, de fleste danskere har stiftet bekendtskab med, hvad enten det har været som Simon Spies i ”Spies & Glistrup”, spindoktor Kasper Juul i TV-serien ”Borgen” eller Didrich i ”1864”.

Nu er han snart at finde på rulleteksterne til den amerikanske film ”Ben Hur”, hvor han spiller Pontius Pilatus.

- Det er en meget lille rolle, selvom Pontius Pilatus selvfølgelig ikke var en parentes i verdenshistorien, siger Pilou Asbæk til Ekstra Bladet

LÆS MERE: Pilou Asbæk blev depressiv efter Simon Spies-film

Pilou Asbæk og Morgan Freeman

- Jeg filmer frem til den 26. maj, fortæller Pilou Asbæk, der har 18 optagedage på filmen i løbet af de fire måneder, optagelserne varer.

Lader man øjnene løbe ned over rollelisten stopper øjnene naturligt ved Oscar-vinderen Morgan Freeman, der spiller rollen som Ilderim.

- Det er jo sjovt at spille overfor Morgan Freeman og andre store skuespillere. Det er jo Hollywood, siger Pilou Asbæk om at spille sammen med verdensstjernen.

Pilou Asbæk er netop nu biografaktuel i filmen ”9. april”, som handler om den danske indsats, da tyskerne angreb 9. april 1940 og indledte belejringen af Danmark, der varede frem til 5. maj 1945.

LÆS MERE: Pilou Asbæk: Det har været et sindssygt år

Læs mere om: