7. feb. 2019
Af Dorte Quist

Robert-prisvinders rørende ord til kollega: Tak, Dejan. Jeg elsker dig!

Marijana Jankovic og Dejan Cukic.
Marijana Jankovic og Dejan Cukic.
Foto: Birger Storm
Skuespilleren og debutinstruktør Marijana Jankovic holdt en rørende takketale til kollegaen Dejan Cukic, da hun vandt en Robert for sin første film som instruktør.

Det inderligste knus på scenen ved Robert Prisen 2019 blev søndag aften udvekslet imellem de to skuespillere fra Montenegro Marijana Jankovic og Dejan Cukic, da Marijana fik overrakt en Robert for sin instruktørdebut i kortfilmen ”Maja”.

- Jeg vil prøve ikke at græde. Men jeg vil starte med at sige, at da jeg for 30 år siden kom til Danmark, var jeg en lille bekymret pige, der hed Maja, og i aften har jeg fået en Robert-pris, og der er rigtig mange mennesker i denne sal som har stemt på mig, og det gør mig helt utrolig stolt og glad.

Jeg kommer helt sikkert til at græde

- Men nu kommer jeg helt sikkert til at græde, forsatte Marijana Jankovic, der var på scenen i Tivoli Hotel & Congress Center i København, hvor Robert Prisen 2019 blev afholdt forleden.

Marijana havde netop fået overrakt prisen for ”Maja” om hendes eget liv som børnehavebarn, der netop var kommet til Danmark.

Ser op til Dejan Cukic

En kortfilm, hvor hun spiller sin egen mor, mens skuespillerkollegaen og landsmanden Dejan Cukic spiller hendes far.

- Nu skal jeg takke Dejan Cukic, som er min bror med en anden mor. Jeg mødte Dejan som barn, hvor han var en voksen mand. Vi kommer begge fra en lillebitte by i Montenegro. Og jeg har altid sådan set op til dig, sagde Marijana til Dejan, der stod bag ved hende på scenen sammen med resten af holdet bag kortfilmen.

Her måtte Marijana stoppe op i sin takketale, så berørt var hun af sine følelser.

Holdt i hånden under talen

Så hun bad Dejan om at komme hen til sig og holde hendes hånd, mens hun holdt resten af talen.

- Du er en af rigtig mange grunde til, at jeg står her i aften, måske nok den største. Tænk, at jeg er blevet voksen nok til at spille min egen mor, og at du er voksen nok til at spille min far.

- Du har været den bedste støtte, jeg har kunnet drømme om i min karriere, og den bedste far i min kortfilm. Tak, Dejan. Jeg elsker dig! sluttede Marijana sin rørende tale til landsmanden Dejan Cukic.

Læs mere om: