Fredag, 2. september 2022 - af Stine Schou

Se den hylende sjove trailer: Paprika Steen er klar med ny, stjernespækket komedie

Foto: Kaspar Wenstrup, Mikael Rieck og Ritzau/Scanpix
Folk med hang til danske komedier kan godt begynde at glæde sig til "Fædre og mødre", som snart har biografpremiere.

Paprika Steen kan glæde sig over, at der nu er klippet en trailer til hendes nye film "Fædre og mødre".

Rollelisten på ”Fædre og mødre” er nemlig spækket med dygtige danske stjerneskuespillere som Nikolaj Lie Kaas, Kathrine Greis-Rosenthal, Lise Baastrup, Carsten Bjørnlund og Merete Mærkedahl.

Filmen er en komedie om ægteparret Piv og Ulrik, som skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Her møder vi forældreskabet med magtstrukturer, dominerende personligheder og en institutionskultur af traditionsrige dagsordener, der har det med at glemme børnene og bringe det værste frem i de voksne. 

Det er ikke småting Piv og Ulrik skal gøre for at blive anerkendt i forældregruppen. Ikke mindst at blive optaget i vinterbadeklubben. Men hvad er man ikke villig til at gøre for sit barn? 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
 

- ”Fædre og mødre” er fortællingen om en gruppe mennesker, der ikke bare går til badminton eller tennis i deres fritid. De går ”til skole“. Jeg håber på en sjov, rørende, dynamisk, tåkrummende film, der vil afspejle os selv med det der i sidste ende er det vigtigste: Kærlighed og tilgivelse med et bittersødt twist, har Paprika Steen tidligere fortalt om filmen i en pressemeddelelse.

Det er den fjerde film, hvor Paprika Steen står bag kameraet som instruktør. Tidligere har hun råbt "Tak!" på filmene "Lad de små børn" (2004), "Til døden os skiller" (2007) og "Den tid på året" (2018). 

Rasmus Bjerg, Jacob Lohmann, Mikael Birkkjær, Martin Greis-Rosenthal, Carsten Bjørnlund, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Line Kruse, Lisa Loven Kongsli, Lise Baastrup, Katrine Greis-Rosenthal, Amanda Collin og Merete Mærkedahl i "Fædre og mødre". 

Foto: Søren Kirkegaard

"Fædre og Mødre" har premiere den 3. november, som også er dagen, hvor Paprika kan fejre sin 58-års fødselsdag.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden