Tirsdag, 5. oktober 2021 - af Lene Skriver Bak

Spillefilm om folkekære Flemming Bamse Jørgensen på vej: Han skal spille Bamse

Flemming Bamse Jørgensen.

Flemming Bamse Jørgensen.

Arkivfoto: Birger Vogelius
En ny spillefilm om den folkekære sanger Flemming Bamse Jørgensen er på vej. Se hvem der indtager den ikoniske hovedrolle.

Flemming Bamse Jørgensen var en del af den danske musikscene i mere end 35 år.

Sammen med vennerne stod han bag hits som "I en lille båd der gynger", "Hvorfor går Louise til bal", Grand Prix-hittet "Tænker altid på dig", "Jeg elsker kun dig", "Vimmersvej" og mange flere.

Han døde 1. januar 2011, 63 år gammel.

Nu kommer der en spillefilm om mennesket bag de velkendte smækbukser.

Filmen får titlen "BAMSE" og fortæller Flemming Bamse Jørgensens gribende livshistorie.

- Bag det store smil og smækbukserne gemmer der sig imidlertid en stærk og rørende fortælling om en søns livslange stræben efter sin fars anerkendelse og kærlighed. Flemming Bamse Jørgensen har oprindeligt 11 søskende, men bliver som spæd bortadopteret til et direktørægtepar, der ikke kan få børn. Faren ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til hans utilfredshed bliver Flemming frontmand i Bamses Venner. Succesen er enorm, men Flemming får ikke sin fars anerkendelse og føler sig stadig mere splittet mellem at være Flemming og Bamse, oplyser Nimbus Film, der står bag filmen, i en pressemeddelelse.

Til at spille den altoverskyggende hovedrolle som Bamse har Nimbus Film sikret sig Anders W. Berthelsen, der ikke bare fysisk skal transformeres til rollen, men også synge Bamses sange.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Som så mange andre er jeg vokset op med Flemming Bamse Jørgensens musik og stemme. Men hans livshistorie kendte jeg ikke før, og her blev jeg virkelig ramt. Hans kamp for at få lov til at være her og høre til, er meget rørende, og vedkommende. Og jeg er meget beæret over at få lov til at fortælle hans historie og går til det med den dybeste respekt, siger Anders W. Berthelsen om rollen.

Anders W. Berthelsen og Johanne Louise Schmidt med Flemming Bamse Jørgensens datter, Tine, og hustru, Käte.

Foto: Jens Juncker Jensen / Nimbus Film

Johanne Louise Schmidt, der er kendt for sin rolle som Rose i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens "Afdeling Q"-bøger, spiller rollen som Flemming Bamse Jørgensens hustru, Käte Jørgensen.

Ud over Anders W. Berthelsen og Johanne Louise Schmidt tæller rollelisten stærke navne som Lars Ranthe, Henrik Birch, Johannes Nymark, Signe Egholm Olsen og Brian Lykke. 

"BAMSE" får efter planen premiere 12. januar 2023.

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden