Søndag, 25. oktober 2020 - af John Lautrup

Stina Ekblad: Sådan er danskerne

Stina Ekblad
Stina Ekblad
Foto: Martin Høien
Stina Ekblad er en stilig, svensk skuespiller, som kun kan finde på at drikke øl af flasken ét sted i verden - Danmark.

Stina Ekblad, 66 år, er svensker og bor i Stockholm, men hun er uddannet på Odense Teater og har et indgående kendskab til dansk mentalitet. En mentalitet, som hun igen har været tæt på under optagelserne til den danske filmkomedie "Madklubben", der netop har haft biografpremiere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Hele attituden og atmosfæren er anderledes. Den danske måde er ikke så striks, ikke så streng og ikke så alvorlig. Der bliver grinet meget mere i Danmark, og det kan jeg jo egentlig godt lide, selv om jeg også nogle gange synes, at nu skal vi altså arbejde, siger Stina Ekblad.

– Nogle gange i Sverige kan jeg synes, at det er kedeligt og tørt og antiseptisk, og jeg kan savne den danske oplevelse af lidt mere bevægelighed, lidt mere frihed, lidt mere sensualisme i mødet med mennesket og stoffet. På den anden side passer det mig ret godt, for jeg er selv ret tør og alvorlig og kedelig, smiler hun.

 

– Men jeg kan godt mærke, at jeg bliver lidt anderledes, når jeg er i Danmark. For eksempel kunne jeg aldrig drømme om at drikke øl direkte af flasken i Sverige. Det kunne jeg ikke finde på at gøre nogen andre steder i verden end i Danmark, ler hun.

Læs stort interview med Stina Ekblad og hendes to medspillere i "Madklubben", Kirsten Olesen og Kirsten Lehfeldt, i BILLED-BLADET, der kom på gaden torsdag den 22. oktober. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden