Svær situation for Søren Kragh-Jacobsen

Karen-Lise Mynster, Søren Kragh-Jacobsen og Jesper Christensen

Karen-Lise Mynster, Søren Kragh-Jacobsen og Jesper Christensen

Foto: Martin Høien
Få dage efter premieren på Søren Kragh-Jacobsens nye film "Lille sommerfugl", lukkede mange af landets biografer ned igen.

Det er blot en uge siden, der landet over var premiere på Søren Kragh-Jacobsens nye film ”Lille sommerfugl”.

Men i store dele af Danmark er det ikke længere muligt at gå i biografen for at se hans nye film. En delvis nedlukning har nemlig gjort, at mange biografer skal holde lukket.

Svær besked 

Det blev meldt ud mandag, og nyheden ramte den erfarne filminstruktør.

- Den tog jeg meget tungt. Det gjorde jeg. Man bruger to år på at lave et værk, det bliver sendt ud, og det går faktisk rigtig godt i weekenden. Og så lukker man ned, siger Søren Kragh-Jacobsen til DR.

Han understreger samtidig, at han har fuld forståelse for beslutningen, men han er alligevel frustreret.

I ”Lille sommerfugl” medvirker blandt andre Jesper Christensen, Karen-Lise Mynster og Sarah Grünewald, og filmen er hans første, siden han i 2017 blev ramt af en hjerneblødning.

- Jeg var klar igen i marts 2018, og så tænkte jeg, at nu må jeg skrive noget, jeg synes er sjovt, forklarede han til premieren om tankerne bag den livsbekræftende film, der udspiller sig til et guldbryllup i et forsamlingshus.

Søren Kragh-Jacobsen står også bag film som "Vil du se min smukke navle?", "Drengene fra Sankt Petri" og "Mifunes sidste sang". 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden