23. jun. 2021
Af Majken Munk

Sygeplejeskolen-stjerne i Hollywoodfilm: Troede ikke det var en mulighed

Thue Ersted Rasmussen
Thue Ersted Rasmussen
Foto: Hanne Juul
Torsdag får den Hollywoodfilmen ”F9” dansk biografpremiere. Danske Thue Ersted Rasmussen spiller med i den amerikanske actionfilm.

I oktober sidste år kom det frem, at Thue Ersted Rasmussen, der er kendt fra ”Sygeplejeskolen” og ”Sunday”, havde landet en rolle i en stor amerikansk film.

Endelig kan danskere se ham præstere i rollen som Otto i den nye ”Fast and the Furious”-film med titlen ”F9”.

Spiller skurk

Thue Ersted Rasmussen spiller Otto i filmen ”F9”, der har haft et budget på knap 1,5 milliarder.

Han er søn af en milliardær og har sammen med sine kompagnoner investeret i et projekt, der, hvis alt går som det skal, vil sikre Otto og hans partnere verdensherredømmet.

Til rollen har Thue Ersted Rasmussen anlagt sig en østeuropæisk accent, foruden at han jo taler engelsk.

Det er vildt

Da Thue Ersted Rasmussen var dreng, så han de mange actionfilm med Vin Diesel i hovedrollen, som han nu selv er en del af.

Han var til fødselsdag hos Ole Bornedal, da han fik beskeden om, at han havde fået rollen, fortæller Thue Ersted Rasmussen i ”Go’ morgen Danmark”.

- Jeg havde lidt glemt, at jeg havde lavet castingen. Man tror ikke rigtig på, at der er en mulighed for, at man lander sådan en rolle. Jeg er jo Thue fra Aalborg, og det er Vin Diesel, siger han grinende i programmet.

Lars er læremester

Op til at Thue Ersted Rasmussen skulle optage filmen, havde han hevet fat i sin gode kollega Lars Mikkelsen, der selv har erfaring med store udenlandske produktioner.

- Jeg havde gået herhjemme i nogle dage og havde snakket lidt med Lars Mikkelsen, som er min læremester på mange måder, og havde spurgt ind til, hvordan gør jeg det her. Så fandt jeg min retning og gav den et tryk 16 den dag, siger Thue Ersted Rasmussen om de første scener, han medvirkede i.

”F9” med Thue Ersted Rasmussen har premiere i danske biografer fra torsdag den 24. juni.

Læs mere om: