Torsdag, 13. august 2020 — af John Lautrup

Thomas Vinterberg: Dét handler hans nye tv-serie om

Thomas Vinterberg
Thomas Vinterberg
Foto: Hanne Juul
Thomas Vinterberg laver i samarbejde med TV 2 og Zentropa ny tv-serie. Han både skriver og instruerer alle seks afsnit af historien, som hedder Familier som vores.

Thomas Vinterberg, 51 år, forlader for en tid filmarbejdet for at kaste sig over en ny tv-serie. Det fortæller TV 2 og Zentropa i en pressemeddelelse. Serien er en familiesaga med titlen "Familier som vores".

Den prisbelønnede danske filminstruktør har skrevet historien sammen med Bo hr. Hansen, og han instruerer selv alle seks afsnit. Udgangspunktet for fortællingen er et tankeeksperiment: Hvis vi tvinges til at forlade vores land, hvad vil der så ske?"

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Historien forklares således i pressemeddelelsen:

"I "Familier som vores" er alt som det plejer i Danmark, faktisk bedre, for solen står højt denne sommer. Men forude venter en ny tid, hvor landet langsomt evakueres. Vi skal sige farvel til det, vi elsker, til det vi kender, til det vi er. Over de næste par år vil Danmark udvandre i forskellige retninger. Kun huse, skoler og tomme gader står tilbage... når vandet langsomt vil gøre sin entré.

De, der selv har råd, kan rejse til gode lande - de der ikke har så meget, må rejse med et offentligt program til mere udfordrende steder. Familier, venskaber og forelskede par vil blive skilt ad. Had og splittelse vil opstå blandt nogle, kærlighed og forsoning blandt andre. Al ejendom er med et slag værdiløst, alle formuer forandret, og lykken blandt de rejsende danskere tilsmiler kun de heldige."

Optagelserne til "Familier som vores" går i gang i slutningen af 2021 eller starten af 2022, og skuespillerholdet vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt, når de vigtigste roller er besat.

Thomas Vinterberg har snart premiere på sin seneste spillefilm "Druk", hvis optagelser sidste år blev afbrudt og udskudt, da han på tragisk vis mistede sin 19-årige datter, Ida Maria Vinterberg, i en trafikulykke i Belgien.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden