Mandag, 11. januar 2016 — af John Lautrup

TILLYKKE: Ghita Nørby fylder 81 år

Ghita Nørby
Ghita Nørby
Foto: Birger Storm
Ghita Nørby fejrer fødselsdag midt i en tiltrængt pause fra arbejdet.

Ghita Nørby kan mandag fejre sin 81 års fødselsdag, og det sker forhåbentlig i fred og ro og fordragelighed.

Freden og roen var i november så tiltrængt, at hun kort før premieren var nødt til at melde afbud til sin medvirken i "Skærmydsler" på Folketeatret.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dansk film og teaters store diva havde simpelthen i efteråret spændt buen for hårdt og budt krop og sjæl mere, end alderen trods alt kunne honorere. Overanstrengelse lød hendes forklaring på afbuddet.

Det er der ikke noget at sige til, for Ghita Nørby har knoklet som få og vedblevet med at gøre det trods sine efterhånden otte årtier på Jorden. Hun har med sprudlende humør og vitalitet udfordret alle hjørner af sit talent og fundet nyt guld, hvor andre forlængst er blevet grå og pensionerede.

LÆS MERE: Prins Henrik og Ghita Nørby læste digte

Ghita Nørby er skuespillets førstedame

Der er ingen ende på alle de film og teaterforestillinger, hun har funklet i, og der er heller ingen ende på alle de priser og hædersbevisninger, hun har modtaget for sin indsats.

Hun er i sandhed skuespillets førstedame. Og hun er garanteret ikke færdig med at underholde os. Ordet "nej" findes ikke rigtig i hendes ordforråd, og når hun har hvilet ud, vil hun givetvis påtage sig nye opgaver. Hun kan slet ikke lade være.

Ghita Nørby er livsforslugen. Og det er ingen hemmelighed, at hun også har slugt en del mænd i sit lange liv. Fire ægteskaber er det blevet til plus det løse. Hun blev skilt fra sin sidste mand, kapelmester Svenn Skipper, i 2011 efter 28 års samliv, men efter et par års pause fandt de ud af, at de alligevel ikke kan undvære hinanden. Så nu er de kærester med hver deres bopæl.

Stort tillykke til uortodokse og altid festlige Ghita Nørby.

Se billeder fra Ghitas omfattende karriere i galleriet her:

GALLERI: Ghita Nørby

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden