TILLYKKE: Krummerne fylder 25 år

Lukas Forchhammer, Line Kruse, Dick Kaysø, Karen-Lise Mynster og forrest Laus Høybye som "Krumme".

Lukas Forchhammer, Line Kruse, Dick Kaysø, Karen-Lise Mynster og forrest Laus Høybye som "Krumme".

Foto: Peter Roos/ Regner Grasten Film

Familien Krumborg blev en velkendt familie i 1991, da filmen ”Krummerne” havde premiere. Med over 850.000 solgte billetter er det en af de mest sete familiefilm i dansk historie.

Tirsdag, 4. oktober 2016 - af Majken Munk

I år er det et 25 år siden, filmen ”Krummerne” havde premiere. Men på trods af, at filmen har fået nogle år på bagen, er den stadig lige så populær i dag som for 25 år siden.

BILLED-BLADETs nyhedsbrevKlik her og meld dig til!

BILLED-BLADETs nyhedsbrev
Klik her og meld dig til!

”Krummerne” er filmatiseringen af Thøger Birkelands bog af samme navn. Bogen er en klassisk ungdomsbog, som mange elever har stiftet bekendtskab med i folkeskolen.

- Grunden til filmens store succes, tror jeg er, at familiens trivsel er i fokus. Penge har de ikke mange af, men de har masser af fantasi og kærlighed. Og det bedste man kan gøre for sine børn, ud over at elske dem højt, er, at se dem som dem, de er, fortæller Karen-Lise Mynster, der spillede Krummes mor i filmen. 

Børnenes hårde arbejde

Filmen introducerede mange unge skuespillere, men ved premieren var der specielt fokus på hovedrolleindehaveren Laus Høybye. Han fik sit gennembrud som Mads Krumborg, kaldet Krumme, i ”Krummerne”.

Selv om skuespillet var en stor drøm for ham, var indspilningen af filmen også hårdt arbejde.

ABONNEMENT PÅ BILLED-BLADETSe alle vores tilbud her!

ABONNEMENT PÅ BILLED-BLADET
Se alle vores tilbud her!

Christian Potalivo, der spillede Krummes ven Tom, oplevede også, at det var hårdt arbejde at indspille filmen, men nogle scener var sjovere end andre. 

- Det gjorde ikke noget, at der var scener, hvor Laus og jeg skulle spise chips og drikke cola. Dem var vi ikke kede af at tage om. Det var bare fedt for en 11-årig dreng, fortæller Christian om hverdagen på settet. 

LÆS MERE: Laus Høybye søgte opmærksomheden