25. jul. 2016
Af Dorte Quist

TILLYKKE: Line Arlien-Søborg fylder 50 år

Line Arlien-Søborg
Line Arlien-Søborg - til venstre i rollen som Anne-Mette i "Kundskabens Træ".
Den intrigante Anne-Mette fra "Kundskabens Træ" er i dag gymnasielærer i Skanderborg-Odder.

Vi husker hende alle sammen som den intrigante Anne-Mette med fletningerne i Nils Malmros’ ”Kundskabens Træ” fra 1981. I dag hedder hun Line Arlien-Søborg, bor i Risskov med mand og to teenagebørn, er gymnasielærer i dansk og medier i Skanderborg-Odder, og så fylder hun ikke mindst 50 år i dag.

Har modtaget både en Robert og en Bodil

Line Arlien-Søborg fik i 1983 hovedrollen i Malmros’ ”Skønheden og udyret”, og det indbragte hende både en Robert- og en Bodil-statuette.

Senere blev hun instruktørassistent for Nils Malmros, og endnu senere blev Line Arlien-Søborg cand.mag. i litteratur, æstetik og kultur. I 1990’erne producerede hun "DR-Derude”, hvorefter hun forsatte som udviklingskonsulent for børne- og ungdomsfilm hos Det Danske Filminstitut. Men i dag er det Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, der har Lines opmærksomhed.

Vred på Nils Malmros

Da filminstruktør Nils Malmros udsendte sin seneste og sidste film i 2014, kom det dog til et uforsonligt opgør mellem Nils Malmros og hans tidligere muse, Line Arlien-Søborg.

Line Arlien-Søborg var nemlig gal over, at Nils Malmros mod hendes vilje havde inddraget hende i hans seneste film "Sorg og glæde". Filmen handler om instruktørens store livssorg. Nemlig at hans kone i en psykose dræbte parrets ni måneder gamle datter.

Line Arlien-Søborg var utilfreds med, at Malmros havde taget en scene med i filmen, hvor de to angiveligt har en gensidig flirt kørende umiddelbart efter drabet. Line Arlien-Søborg afviste, at hun som 17-årig havde flirtet med instruktøren, og det har Nils Malmros efterfølgende givet hende ret i.

LÆS MERE: Nils Malmros i bitter strid

Læs mere om: