Onsdag, 22. november 2017 - af Majken Munk

TILLYKKE: Mads Mikkelsen fylder 52 år

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Foto: AOP
Mads Mikkelsen er efterhånden en verdenskendt skuespiller, der de senere år har skabt en kæmpe karriere i udlandet.

Siden sin debut i 1996 har Mads Mikkelsens karriere bredt sig ud over de danske grænser. Det seneste år har de internationale titler fyldt mere end de danske. 

I 1984 blev Mads Mikkelsen uddannet skuespiller fra Aarhus Teaterskole, men fik først sit store gennembrud 12 år efter, da han medvirker i sin første spillefilm. Og siden 1996 er karrieren braget frem for den talentfulde skuespiller. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mads Mikkelsen stort navn i udlandet

Mads Mikkelsen er de seneste år blevet et velkendt navn i det store udland, hvor han har medvirket i både TV-serier og film. Den udenlandske karriere tog fart, da Mads Mikkelsen spillede skurken Le Chiffre i Bond-filmen ”Casino Royale” i 2006. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Siden da har han også haft hovedrollen i den amerikanske serie ”Hannibal” og medvirket i film fra tegneseriegiganten Marvel og den mest omtalte film sidste år ”Rogue One: A Star Wars Story”. 

Ingen danske film

Faktisk har Mads Mikkelsen ikke haft en dansk film på CV’et, siden han i 2015 medvirkede i Anders Thomas Jensens ”Mænd og høns”. 

Og det ser også ud til, at Mads Mikkelsen ikke medvirker i nogle danske film foreløbigt. 

- Jeg har ikke nogle danske film på bedding, men det håber jeg da, der kommer, fortalte verdensstjernen i 2016 til BILLED-BLADET. 

Familien bag Mads

Privat er stjernen gift med tidligere koreograf Hanne Jacobsen, og sammen har parret datteren Viola, 25, og sønnen Carl, 20. 

Mads Mikkelsen, Hanne, Viola, Carl
Mads Mikkelsen, Hanne, Viola, Carl
Foto: Birger Storm

Kæmpe præstationer

Under filmfestivalen i Cannes i 2012 vandt Mads Mikkelsen prisen for Årets Mandlige hovedrolle, for sin pragtpræstation i Thomas Vinterbergs ”Jagten”.  

Foruden at Mads Mikkelsen har vundet et hav af priser, så har han også modtaget den ypperste hæder, for i 2010 blev han slået til Ridder af Dannebrog af dronning Margrethe. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden