3. nov. 2016
Af John Lautrup

TILLYKKE: Paprika Steen fylder 52 år

Paprika Steen
Paprika Steen
Foto: Krestine Havemann
Paprika Steen er kendt og beundret for sit store talent og kendt og berygtet for sit store temperament.

Paprika Steen har i snart mange år været et stærkt krydderi i dansk film og teater. Stærkt, fordi hun blander sine meningers mod og sit temperament i en spicy gryderet, som hun godt selv ved hedder "Diva" med stort D.

Hun erkender også, at hendes facon sandsynligvis har kostet hende gode opgaver undervejs i det liv, som i dag runder 52 år. Til gengæld brænder hun så meget mere igennem i dem, hun har fået. Hun har gnistret i store hovedroller på teatret, og hun har vundet et væld af Bodil- og Robert-priser for sine filmroller.

Det store filmgennembrud kom i rollen som den naive Stella i Susanne Biers komedie "Den eneste ene" fra 2000. Og siden er det gået slag i slag med film som "Okay", "Elsker dig for evigt" og "Applaus" som højdepunkter.

13 optagelsesprøver

Før da var hun slået igennem som sjov kvinde i "Lex & Klatten" sammen med vennerne Martin Brygmann, Hella Joof og Peter Frödin.

Det siger noget om Paprika Steens stædighed, at der skulle 13 optagelseprøver og fem års søgning til, før hun kom ind på skuespillerskolen ved Odense Teater.

Paprika Steen har en teenagesøn med filmproducer Mikael Rieks, som hun blev skilt fra for nogle år siden. Selv er hun datter af musiker og kapelmester Niels Jørgen Steen og skuespiller Avi Sagild.

LÆS MERE: Paprika Steens farvel til "Vild med dans": Det var nu jeg skulle ryge ud

Hun er søster til musiker og skuespiller Nikolaj Steen og halvsøster til musiker og producer Kim Sagild.

Stort tillykke med de 52 år til Paprika Steen.

Læs mere om: