Fredag, 15. april 2016 - af af Luise Marie Bekker

TILLYKKE: Trine Dyrholm fylder 44

Trine Dyrholm.

Trine Dyrholm.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Med fem Bodilpriser, otte Robertpriser og en Sølvbjørn betragtes Trine Dyrholm som en af Danmarks bedste skuespillerinder. Fredag er det hendes fødselsdag.

Vi lærte Trine Dyrholm at kende i 1987, da hun som blot 14-årig deltog i Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Danse i måneskin".

Tre år senere debuterede hun i sin første spillefilm, og det satte gang i en karriere, der kun er blomstret siden. Thomas Vinterbergs "Festen" fra 1998 blev hendes gennembrud, og i flæng kan nævnes film som "Hævnen", "En kongelig affære" og ikke mindst "Kollektivet", som hun i år som den første danske kvinde vandt en Sølvbjørn for.

Lige nu er hun i gang med at filme "Arvingerne", som hun har vundet to Robert-priser for, samt filmen "Du forsvinder", der blandt andre også har Nikolaj Lie Kaas på rollelisten.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Trine Dyrholm vil til udlandet

Næsten 30 år er gået, siden vi hørte Trine synge på TV, og meget er sket siden. Dengang fortalte hun BILLED-BLADET, at hun måske ville være journalist eller instruktør, men i stedet forfulgte hun altså skuespillerdrømmen. Næste skridt er måske udlandet.

– Den fine modtagelse, filmen ("Kollektivet", red.) har fået her, kan godt få mig til at tro og håbe, at den kommer til at rejse meget, og at mange ser den. Det kan godt betyde noget for mig, og hvis der kom nogle gode tilbud, kunne jeg godt tænke mig at arbejde derovre, sagde hun til Berlingske, da hun vandt Sølvbjørnen.   Andre danske skuespillere tager deres familier med, når de optager i udlandet, og da hendes mand, Niclas Bendixen, er instruktør, er det måske ikke så umuligt, at det kunne lade sig gøre for Trine Dyrholm også. Sammen har parret sønnen Axel.   SE BILLEDERNE: Trine Dyrholm - 25 år som skuespiller

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden