4. jul. 2021
Af Majken Munk

Tina Turner afslører: Derfor er den 4. juli særlig for hende

Tina Turner
Tina Turner
Foto: Mega
Når Tina Turner ser tilbage på sit 81-årige liv, er én dato et helt særlig for hende. Den markerede en stor ændring i sangerindens liv.

I dokumentarfilmen ”TINA” fortæller superstjernen Tina Turner om sit livs op- og nedture.

Hun har tidligere i interviews omtalt nogle af skandalerne i hendes liv, men det er første gang hun selv medvirker i en dokumentar om hendes liv.

Et markant nedslag i dokumentaren, der fik dansk premiere 3. juni, er hendes forhold med Ike Turner.

Voldeligt ægteskab

Det har i mange år været kendt, at Tina Turner ikke havde det bedste forhold til sin eksmand Ike Turner.

De mødtes i starten af 1960’erne, efter Tina Turner, der dengang gik under fødenavnet Anna Mae Bullock, så en koncert med ham og tryglede ham om at få lov at komme på scenen og synge en sang.

I starten arbejdede de bare sammen, men med tiden - og ifølge Tina Turner udelukkende efter Ike Turners hoved – blev de kærester og senere gift.

Men forholdet var langt fra velfungerende. Han begik fysiske og psykiske overgreb på hende, fortæller Tina Turner, der kom så langt ud, at hun forsøgte at tage sit liv flere gange.

Husker 4. juli

Efter næsten to årtiers ægteskab var Tina Turner blevet stærkere og ville ikke finde sig i hans opførsel længere.

Det blev til en skæbnesvanger tur til Dallas, hvor hun flygtede fra deres hotelværelse, mens Ike Turner sov.

Det skete op til den 4. juli, og den dato vil for altid har en særlig plads i hendes hjerte.

- Jeg tog et fly tilbage til Los Angeles og gik under jorden, så han ikke vidste, hvor jeg var. Dagen efter var den 4. juli – selvfølgelig var det det - og det vil jeg altid huske, for den 4. juli var dagen, jeg fik min frihed, fortæller Tina Turner i dokumentaren og hentyder til, at den amerikanske uafhængighedsdag fejres på samme dato.

Tina Turner blev efterfølgende skilt fra Ike Turner, der døde som 76-årig i 2007, godt 29 år efter skilsmissen gik igennem.

Læs mere om: