16. sep. 2021
Af John Lautrup

Trine Dyrholm: Dronning Margrethe er en sej dame

Trine Dyrholm
Trine Dyrholm
Foto: Birger Storm
Trine Dyrholm spiller en anden sej dronning i "Margrete Den Første". Hun synes, at begge Danmarks Margrethe'r er kloge og menneskelige regenter.

Trine Dyrholm cementerer med hovedrollen i "Margrete Den Første" sin status som dronningen af dansk film. Filmen har premiere i dag, torsdag den 16. september, og har fået formidable anmeldelser.

Den 49-årige skuespiller fortæller i et interview med BILLED-BLADET, at storfilmen og rollen ikke kan sidestilles med noget som helst andet, hun har lavet. Hun har haft en fest med at iklæde sig krone og lange, tunge kjoler. Og hun har nydt at spille kvinden, som for 600 år siden med kløgt og empati formåede at samle Danmark, Norge og Sverige og lægge grunden til mere end 100 års fred.

Nutidens dronning Margrethe har ikke helt samme magt, men også hende har Trine Dyrholm kun godt at sige om.

- Margrethe er en sej dame. Jeg har haft fornøjelsen af at hilse på hende nogle gange. Jeg synes, hun er en meget fin monark. Hun har mestret at bære det dér dronningevæsen, samtidig med at hun har haft en menneskelighed. Uden at være for privat. Det er klart, at der med den nye generation i kongehuset sker et skifte til en modernitet. Og det skal ske, for det andet hører også en anden tid til. Jeg synes nu egentlig, at Margrethe har fulgt meget godt med tiden. Og så synes jeg, at hun en gang imellem har formået at sige nogle ting til os alle sammen, som har haft en stor menneskelig værdi, siger hun.

Læs interview med Trine Dyrholm i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 16. september.

null

Læs mere om: