Torsdag, 4. juli 2013 - af af Søndag, Aller Media

Trine Pallesens bedste sommer: Når far arbejdede på revyen

Trine Pallesen elskede sommeren når far Per Pallesen var på revy
Trine Pallesen er datter af Per Pallesen.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Som barn tog Per Pallesen sin familie med til Nordjylland, hvor han var direktør for Hjørring Revyen. Og de somre er fyldt med gode minder for datteren Trine Pallesen.

Når skuespilleren Trine Pallesen ser tilbage på sin barndom, så er det særlig de mange somre, som hun husker som noget af det bedste.

Hendes far, skuespilleren Per Pallesen, blev direktør for Hjørring Revyen i 1979, hvilket betød, at familien hver sommer pakkede sammen og rykkede til Nordjylland.

– Der er så mange gode minder fra de år, husker Trine Pallesen og fortsætter:

– Jeg husker de somre som noget af det bedste fra min barndom. Måske også fordi vi altid vidste, hvor vores forældre var. De var sammen, og vi var sammen med dem. Vi kom med alle vegne og var også med på teatret næsten hver aften, siger hun.

Vi solgte programmer og billetter

Og mens Trine Pallesen og hendes søster hyggede sig, så var Per Pallesen både direktør, instruktør og på scenen. Men der var da også et par småjobs for de to piger.

LÆS OGSÅ:
Trine Pallesen: Jeg er forelsket for første gang i 8 år

– Allerede det første år solgte vi programmer, min søster og jeg, og senere sad vi i billetlugen og hjalp lidt til på scenen. De sidste år, hendes far var revydirektør i Hjørring, havde Trine også et par numre på scenen og gik til hånde som regissør på bagscenen, siger hun og fortsætter:

– Jeg var vild med det der regissør-arbejde. Når de for eksempel kom og sagde, vi skal have lavet en gravid stork på hjul, var det lige en opgave for mig, kan jeg huske. Jeg elskede det, fortæller hun.

Latter åbner sluser i os selv

Og ud over at sælge programmer og billetter, så sad Trine Pallesen aften efter aften med ørerne fulde af publikums latter.

Hun og søsteren havde et sted på balkonen, hvor de sad helt stille og fulgte forestillingerne. Og latteren, den kunne hun lide. Hun kunne lide det, hun fornemmede, den gjorde ved folk. Og måske derfor er revyen stadig en genre, hun holder meget af. 

– Når vi ler, åbner vi nogle sluser i os selv, som gør, at vi er lidt nemmere at få kontakt med. Og når folk først griner, kan man også komme med noget, der betyder noget. Det er derfor, satire virker. Man kan sige meget ved hjælp af humor. Humor kan det samme som musik. Hvis man først er åbnet af musikken, er der ligesom friere adgang til følelserne. Det samme gælder for humoren, siger Trine Pallesen, der nu vender tilbage hvor det hele begyndte.

Hun har nemlig taget familien med til Nordjylland, hvor hun står scenen i Hjørring Revyen

LÆS OGSÅ:
Trine Pallesen kan mærke alderen trykke – i hvert fald når det kommer til hendes job som skuespiller. På soendag.dk fortæller hun hvordan

LÆS OGSÅ:
Vi kender skuespilleren Vicki Berlin fra satiren, men hun vil gerne prøve noget andet. På soendag.dk løfter hun sløret for, hvad det er, hun gerne vil

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden