2. maj. 2016
Af Luise Marie Bekker

VIDEO: Se Jesper Christensen som konge

Jesper Christensen.
Jesper Christensen.
Foto: Lars H. Laursen
"Arvingerne"-stjernen Jesper Christensen spiller kong Haakon 7 i ny film.

Danske Jesper Christensen spiller kong Haakon 7. i en ny film om tyskernes forsøg på at besætte Norge "Kongens nei - tre døgn i april".

Den danskfødte konge blev født som prins Carl på Charlottenlund Slot i 1872.

TILBUD PÅ BILLED-BLADET – Glæd med en Mors dag gave

Som den næstældste søn af kong Frederik 8. og lillebror til den senere kong Christian 10. gjorde han karriere inden for militæret og blev konge af Norge i 1905, da han blev valgt af folket.

Han huskes for sit store mod under tyskernes invasion, fordi han ikke ville imødekomme Hitlers krav og desuden også var udsat for attentat.

LÆS MERE: Jesper Christensen til fest med Kate og William

Jesper Christensen taler dansk

Jesper Christensen, der har haft stor succes herhjemme med "Arvingerne" og i udlandet med sin rolle som mr. White i de nyeste James Bond-film, spiller rollen som kong Haakon 7., der som 67-årig fortsatte modstandskampen fra sit eksil i London. Han har læst alt, hvad han kunne om kongen, og i filmen taler han dansk. Han fortæller til det norske medie VG:

- Jeg hører en dansker. Fuldstændig. For at være sikker på at blive forstået prøver jeg selv at undgå de mest danske ord, når jeg taler med nordmænd. Det hører jeg slet ikke hos kong Haakon. Han taler sit pæne danske. Ikke for hurtigt. Meget tydeligt. Han har åbenbart været for gammel til at lære at tale norsk, da han kom til Norge.

Kong Haakon 7. er bedstefar til Norges nuværende kong Harald 5.

Filmen kan ses i de danske biografer til september.

Se trailer for filmen

Læs mere om: