9. jun. 2009
Af af Signe Ravn

Ghita Nørby gav Anders Fogh ren besked

Ghita Nørby
Ghita Nørby
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Skuespillerinden Ghita Nørby sagde sin brutalt ærlige mening, da hun i marts havde Fogh som bordherre til kunstnerballet.

Da Dronningen tidligere i år var vært for det store kunstnerbal på Christiansborg, vidnede billederne om en hyggelig og højtidelig aften. Men hvis Anders Fogh Rasmussen havde regnet med, at Ghita Nørby ville være en medgørlig borddame, tog han fejl.

Ghita Nørby fortæller nemlig i et interview med Politiken søndag, at stemningen led under, at hun langt fra er imponeret af Foghs indsats for kulturlivet i sin statsministerperiode: "Han havde det ikke rart," indrømmer Ghita i avisen: "Men det eneste, jeg gjorde, var at høre efter, hvad han sagde, og reagere på det. Og hvis du hører efter, hvad folk siger, er det tit det rene sludder og vrøvl."

Og da Anders Fogh åbnede emnet det nye skuespilhus, gik det helt galt: "Jeg kan ikke fordrage det! Det ligner et sindssygehospital eller en kraftstation. Der er ikke engang en rød lampe! Alle bordeller og teatre har en rød lampe, hvis der er udsolgt. Det ældste symbol på teater," genkalder Ghita Nørby sig sin åbenhjertige reaktion i Politiken.

Læs mere om: