Gregers Dirckinck-Holmfeld fik nej af Ghita Nørby

Gregers Dirckinck-Holmfeld

Gregers Dirckinck-Holmfeld

Foto: DR og Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Gregers Dirckinck-Holmfeld forsøgte uden held, at få Ghita Nørby med i ”Her er dit liv”

TV-veteranen husker tilbage på de glade TV-dage, da et godt underholdningsprogram med kendte danskere nemt kunne samle et par millioner foran skærmene.

- Jeg husker mest kidnapningerne, når jeg tænker tilbage på de 27 episoder af "Her er dit liv", som jeg lavede i 80'erne. Her lå spændingen og det store drama for seerne. Men det allervigtigste for os, der var involveret, var at holde det store arrangement hemmeligt for seerne og hovedpersonen indtil sidste øjeblik, fortæller Gregers Dirckinck-Holmfeld, der fylder 80 år næste år, men stadig er en meget aktiv.

- Sveden sprang frem på folk, når jeg overraskede dem, kan jeg huske. Ofte fik de et mindre chok, når jeg tog forklædningen af. Erik Clausen var lige ved at tæve mig. Jeg var nemlig klædt ud som bums og lå og sov i hans bil, da han kom ud fra nogle filmoptagelser. Otto Brandenburg var også tæt på at give mig en lige højre. Jeg var klædt ud som kænguru og blev ved med at hoppe rundt om ham på Friluftsscenen på Bakken, hvor han optrådte.

Gregers Dirckinck-Holmfeld var aldrig ude for, at nogen sagde nej til at deltage i programmet.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!


Men en enkelt gang blev programmet aflyst, fordi aftenens hovedperson, den gamle ombudsmand, Mette Koefoed Bjørnsen, blev syg.
- Vi vidste, at hun skulle til koncert i Falconer Salen i forbindelse med en kongres. Hun havde plads på første række, men om eftermiddagen ringede hendes veninde og sagde, at hun lå med 40 i feber. Så røg det hele på gulvet, mens vi stod der med gæster linet op, der var fløjet ind fra Paris. I stedet blev der sendt en krimi, kan jeg huske.

Programmet med Ghita Nørby var et af de få andre, der også blev aflyst. Det var ellers et program, som hele redaktionen havde arbejdet med i lang tid. De havde bl.a. en aftale med Ghitas eks-mand, Svenn Skipper, som skulle sørge for, at hun ikke pludselig rejste fra byen.

- Men så ringede Svenn en søndag og fortalte, at han og Ghita aftenen før havde set "Her er dit liv" på svensk TV, og nu ville han advare mig om, at Ghita på et tidspunkt sagde: "Det er godt, at man ikke er med i sådan et program".

- Så bed jeg mig godt nok i læben og tænkte mig grundigt om. Ghita kunne nemlig være sådan en, der sagde nej tak. Så det endte med, at vi lagde den ned.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden