Onsdag, 11. januar 2023 - af Marianne Singer

Helle Thorning-Schmidt efter kæmpe sejr med "Årets kjole": Jeg vil gerne flytte grænser

Helle Thorning-Schmidt i den smukke vinderkjole.
Helle Thorning-Schmidt er jublende glad, da BILLED-BLADET ringer for at fortælle hende, at den skønne pink kjole af Søren Le Schmidt, hun bar ved dronningens jubilæumsfest, er blevet valgt som Årets kjole af BILLED-BLADETs læsere.

- Fantastisk! lyder det glædesstrålende fra Helle Thorning-Schmidt, 56, da BILLED-BLADET ringer til hende i London for at overbringe den dejlige nyhed om, at hendes pink kjole af Søren Le Schmidt er blevet valgt som Årets kjole af BILLED-BLADETs læsere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rart med den anerkendelse

- Jeg er meget glad for at vinde. Kjolen skabte så meget debat, og det er derfor rart, at den får den anerkendelse. Både Søren og jeg var overraskede over, hvor meget debat den skabte. Det havde vi ikke forventet. Vi synes bare, han havde skabt en fantastisk kjole, og at den passede til mig. Vi følte ikke, den var kontroversiel, forklarer hun.

Ok for kvinder 50+

- Selv om det ikke var et statement, har jeg det godt med, hvis det stille og roligt kan flytte grænser med hensyn til, hvordan kvinder 50+ kan gå klædt. Man skal ikke lade sig begrænse sig af, hvad man kan og ikke kan. Det synes jeg er spændende, hvis jeg kan spille en lille rolle i det, så er jeg selvfølgelig glad for det, siger hun.

Ikke nervøs

Helle var ikke nervøs for at skulle vise sig i den smukke kjole på dronningens store aften. 

- Ikke rigtigt...fordi den var så flot og passer så godt til mig. Farven passede til det år, jeg havde haft, hvor jeg blandt andet havde udgivet en “pink” bog (“Blondinens betragtninger – om køn, feminisme og #metoo”, red.) Det vigtigste for mig med en kjole er nok, at den er lækkert lavet og passer godt til mig, forklarer hun endvidere. 

Stolt designer

- Jeg er vildt glad, stolt og beæret over at have vundet. Især med denne kjole, fordi den blev andet end bare en kjole. Det blev lidt et statement om, at man skal stå ved, hvem man er, og man må turde og i virkeligheden også, at man skal tale ordentligt. Kvinder 50 + kan sagtens larme, og Helle turde jo også, fortæller Søren Le Schmidt, der har kreeret mesterværket.

Søren Le Schmidt
Søren Le Schmidt med vinderkjolen.
Foto: Martin Høien

- Jeg havde virkelig håbet, at den ville vinde, og mange har skrevet til mig, at det er en sikker vinder. Men jeg har ikke rigtigt turde håbe på det. Jeg har krydset alle mine fingre for, at den ville vinde. Så jeg er vildt glad og beæret over, at så mange har stemt på lige netop den kjole.

Med dronningen i tankerne

Designeren forklarer, at også dronningen var i hans tanker, da den blev kreeret.

- Dronningen er kendt for at bære stærke farver, ærmer med noget volumen og volumen i skørtet. Så det var ligesom vores måde at hylde Hendes Majestæt på, netop med overdimensionerede ærmer, masser af volumen i skørtet og en stærk farve.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden