Ingen støtte til film med Viggo og Ghita

Søndag eftermiddag er der verdenspremiere på Viggo Mortensens første danske film i Cannes

Søndag eftermiddag er der verdenspremiere på Viggo Mortensens første danske film i Cannes

Foto: All Over
Verdensstjernen Viggo Mortensen er skuffet over, at Danmark ikke ville støtte hans første film, hvor han taler dansk - og i øvrigt spiller sammen med Ghita Nørby

For første gang nogensinde optræder den 45-årige verdensstjerneViggo Mortensen i en dansk film - og for første gang nogensinde taler han dansk i en film. På filmfestivalen i Cannes præsenterer Viggo Mortensen sin film "Jauja", der ud over ham selv har Ghita Nørby på rollelisten. Han har selv produceret filmen, der har argentineren Lisandro Alonso som instruktør. Men selv om filmen er dansk, var kombinationen af en verdensstjerne og den største danske filmdiva ikke nok til, at Det Danske Filminstitut ville støtte filmen.

"Jauja" fortæller historien om en far, der med sin datter rejser fra Danmark til en ukendt ørken, der eksisterer udenfor den normale civilisations rammer. Viggo Mortensen har i øvrigt også selv skrevet filmens musik.

- Jeg er med, Ghita er med, og jeg ville da tro, at det ville blive betragtet som et støtteværdigt projekt, siger Viggo Mortensen iflg. Jyllands-Posten. Et af problemerne kan havde været, at den argentinske instruktør normalt arbejder uden manuskript.

Ghita Nørby er også skuffet over den manglende støtte. Hun mener, at Det Danske Filmsinstitut bør være mere åbne - og at  en idé ikke behøver fylde 100 sider.

- En ide kan være tre ord, pointerer Ghita.

Filmen vises første gang i Cannes søndag eftermiddag

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden