23. nov. 2022
Af Julie Nolsöe

Janni Pedersen næsten nøgen i ny bog: Derfor kunne jeg ikke smide tøjet helt

Janni Pedersen
Janni Pedersen
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
I en ny bog står en række kvinder frem helt eller delvist nøgne for at dele budskabet om kroppens forskellighed - én af kvinderne er tv-vært Janni Pedersen, som dog ikke mente, at hun kunne være helt afklædt

I en ny bog med titlen "Ærlige kvindekroppe" af fotograf og forfatter Heidi Maxmiling står en række kendte danske kvinder frem og hylder kroppen i al dens mangfoldighed.

Blandt andre kan komikeren Audrey Castañeda og "Vild med dans"-deltageren Cecilie Schmeichel ses i bogen.

Ifølge bogens beskrivelse er den et udtryk for et "mere realistisk kropsideal end tidens kvinder bliver præsenteret for, fx på sociale medier, i tv-programmer og reklamer."

Én af de andre kendte kvinder, som medvirker i bogen, er TV 2-vært Janni Pedersen, som mener, at bogens formål er vigtigt.

- Bogen er jo med til at sætte fokus på hvordan naturlige kroppe ser ud - både når vi har født, når vi har mistet bryster, når vi er blevet ældre og når vi er blevet syge, fortæller Janni Pedersen til BILLED-BLADET.

- Vi bliver nødt til at vise, at vi ser forskellige ud, så de nye generationer ikke tror, at man er et filter på Instagram. Vi må vise hvordan man ser ud efter et levet liv.

Ikke helt nøgen

I bogen optræder tv-værten dog ikke selv helt nøgen - men i stedet er hun iført en stropløs BH.

Bag valget om ikke at smide alt tøjet ligger nogle grundige overvejelser for Janni Pedersen:

- Jeg må sige, at det ville være sejt at stå frem som studievært helt nøgen, men det vil jeg ikke belemre nogen med. Det er min mand forundt at se, fortæller hun til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Når jeg er på skærmen er jeg neutral i tøjet. Altså jeg er pænt klædt på, men når jeg skal videreformidle store historier og store dramaer vil jeg helst have, at det ikke er mig som person, seeren skal tage stilling til.

Hepper på de andre

Havde det ikke været for hendes meget offentlige job, er Janni Pedersen overbevist om, at hun ville have stået frem i bogen uden en eneste trevl på kroppen.

- Jeg kommer ikke til at kunne stå frem helt nøgen, så for mig var det et meget lille offer at vise mit nøgne ansigt uden sminke, siger Janni Pedersen om hendes portrætbillede taget af Heidi Maxmiling, som BILLED-BLADET har fået tilladelse til at dele nedenfor.

- Det er de andre kvinder i bogen, der er mega modige og seje, tilføjer hun.

Læs mere om: