9. aug. 2013
Af af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Joan Ørting: Min far har bedt mig forsvinde

Sexologen Joan Ørtings far er så flov over hendes frivole livsstil, at han har valgt at slå hånden af hende.
Joan Ørting
Foto: AOP
Sexologen Joan Ørtings far er så flov over hendes frivole livsstil, at han har valgt at slå hånden af hende.

Med bagen i hovedet på sin mand Carsten Islington på en briks i stuen, mens kameraerne kører. Det er sådan, vi kender den 53-årige Joan Ørting bedst, når hun folder sig helt ud. Episoden er fra TV 2-programmet "Sexologerne", der i 2011 gik tæt på en række fremtrædende sexologers hverdag.

Den slags adfærd har vakt forargelse i den danske offentlighed, men også hos sexologens egen far, der for tre år siden valgte at slå hånden af hende af ren og skær flovhed.

- Han er så flov over mig. Det var min optræden på tv, som han ikke kunne klare. Han synes, jeg er så pinlig, og han har skrevet breve til mig, hvor han beder mig forsvinde ud af hans liv, siger Joan Ørting i et interview med magasinet Liv.

LÆS OGSÅ:

Fået større forståelse

Hun og faren har igennem brevene lovet at tilgive hinanden, men den dag i dag ses de ikke. En omstændighed som Joan Ørting har accepteret.

- Man kan vel sige, at jeg har mistet min far på grund af mit fag. Det har selvfølgelig fået mig til at tænke, at hvis min egen far synes, jeg er så pinlig, at han slår hånden af mig, hvad tænker andre så om mig? Det har været hårdt, men det har også givet mig en forståelse af, hvorfor jeg dømmer mig selv så hårdt, siger sexologen.

Joan Ørtings mor døde, da hun var 21 år. Sexologen har ikke selv fået børn, men er gift med historiefortæller og parterapeut Carsten Islington.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: