5. feb. 2020
Af af Helle Skram de Friis

Jobbe og Hans Pilgaard ramt af stor sorg

Jobbe og Hans Pilgaard
Jobbe og Hans Pilgaard
Foto: Kaspar Wenstrup
Efter tre år med Alzheimer er Jobbe Pilgaards mor sovet stille ind. Blot 57 år gammel.

En stor sorg har ramt 31-årige Jobbe Pilgaard, der tirsdag aften den 4. februar mistede sin mor. Efter tre år med den forfærdelige sygdom Alzheimer døde hun bare 57 år gammel.

Det skriver Jobbe Pilgaard på sociale medier.

- Ja, det er hårdt, sørgeligt og alt for tidligt, svarer Jobbes mand, 56-årige Hans Pilgaard, på BILLED-BLADETs henvendelse – og oplyser, at Jobbe Pilgaard giver tilladelse til, at vi må bringe nogle af de smukke ord fra hans opdatering.

Her skriver Jobbe Pilgaard blandt andet:

”De sidste fire døgn var hun omgivet af sine børn, børnebørn, svigersøn, venner og bekendte, og vi holdt hende i hånden, fortalte hende historier og sang for hende.”

Jobbe Pilgaard har nu ingen forældre tilbage – og skriver:

Livet handler om at elske

”Selvom jeg nu er forældreløs, og Alzheimers sygdommen har sat tandmærker i min sjæl, vil jeg tænke tilbage på de sidste par år med min mor med glæde. Hun nåede ikke at glemme, hvem vi var, og det er jeg uendeligt taknemmelig for.”

Savnet vil uden tvivl blive stort og langt. Både Jobbe og Hans Pilgaard, der også var til stede, da hans svigermor døde, kan blandt andet trøste sig med, at afskeden blev ordentlig – og at de har hinanden.

”Jeg føler, at vi nåede ALT det, vi skulle... at tale, grine, holde i hånd, og at sige, at vi elskede hinanden”, skriver Jobbe Pilgaard – og konkluderer:

”Og er det ikke det, livet handler om? At elske dem, som er med på vores rejse gennem livet”.

Læs mere om: