Mandag, 6. februar 2023 — af Catja Klarskov

Lise Baastrup troede, hun var for almindelig til at blive skuespiller

Lise Baastrup
Lise Baastrup
Foto: Martin Høien
Lise Baastrup troede i mange år, at hun var for almindelig til at blive skuespiller. At det aldrig ville udvikle sig til mere end blot en hobby. Det var indtil hun indså, hvordan skuespillet kan bruges til at formidle tanker og følelser.

I mange år levede Lise Baastrup med tanken om, at hun var for almindelig til at blive skuespiller. At selvom hun helt fra barnsben har elsket sang, musik og skuespil, så var det ikke nok til, at det kunne udvikle sig til mere end blot en hobby.

- Jeg levede med tanken om, at sådan en som mig jo ikke kan blive musiker eller skuespiller, fordi jeg er jo helt almindelig, fortæller Lise Baastrup i et interview med Radio4, som du kan lytte til her

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tanken forfulgte hende gennem børne- og ungdomsårene, og det var uden en stor portion selvsikkerhed, hun første gang betrådte gulvene på Skuespillerskolen som 21-årig.

- Det eneste, jeg tænkte, var, at det var da en god hobby. Men jeg kunne mærke, at der var nogle ting, jeg kunne fortælle og formidle med det her. Få nogle tanker og følelser ud, forklarer Lise i portrætinterviewet med Radio4 om tankerne, hun gik med på tærsklen til at udleve sin drøm.

Til trods for manglende tro på egne chancer blev Lise Baastrup uddannet fra Skuespillerskolen ved Århus Teater i 2010, og hun har siden da slået sit værd som skuespiller fast med syvtommersøm.

Første gang i rollen som den godmodige folkeskolelærer Hjørdis i hit-serien ”Rita”, og siden da blandt andet i rollen som Dagny Olsen i ”Badehotellet”.

Men det er ikke kun på det store lærred, at danskerne har lært den satiriske skuespillerinde godt at kende. Foruden sine roller i flere tv-serier og spillefilm er hun en hyppig gæst i tv-programmer, hvor hun senest medvirkede i adventure-serien ”Gennem Grand Canyon – Det vildeste eventyr”, som blev sendt på kanal 5.

Du kan lytte til hele interviewet her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden