1. maj. 2020
Af Stine Ramlyng

Dansk succesforfatter: Følte mig hjælpeløs og uduelig

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/annatop.jpg
Foto: Dan Mariegaard
Anna Grue har som krimiforfatter skrevet den ene bestseller efter den anden. Men for halvandet år siden, var der pludselig ikke mere at hente.

Hun havde kæmpe succes med bestsellerbøgerne ”Italiensvej”, ”De voksnes rækker” og ikke mindst med krimiserien om detektiven Dan Sommerdahl, der netop har kørt som tv-serie på TV 2 Charlie med Peter Mygind i hovedrollen.

Det var en væmmelig tanke

Men halvandet år siden var Anna Grue så udbrændt, at hun frygtede aldrig at kunne skrive en bog igen.

- Det var ligesom at lukke for en hane. Når jeg satte mig foran computeren, kom der bare ingenting ud. Det var lige så forfærdeligt, som da jeg for mange år siden havde en stressfremkaldt depression.

- Jeg følte mig hjælpeløs og uduelig og prøvede alt muligt, men lige meget hjalp det. Måske skulle jeg ikke være forfatter mere, tænkte jeg. Det var en væmmelig tanke, for jeg kan ikke undvære at have mine romanpersoner vrimlende rundt inden i hovedet, fortæller Anne Grue i denne uges BILLED-BLADET.

Heltinden er en parodi på mig selv

Men så fik hun idéen til sin nye krimiheltinde, en madglad efterlønner, og pludselig sprøjtede historierne ud. Anne-Maj Mortensen, heltinden i Anna Grues aktuelle krimi, ”Mysteriet i Genbrugsen”, lægger også meget vægt på det med hjemmelivet. Anne-Maj er lægesekretær på efterløn, men drives frem af sin sans for, når noget ikke stemmer.

Evigt nysgerrig går hun rundt i Nykøbing Sjælland og finder tegn på mistænkelige dødsfald og presser sin viden ned over hovedet på det modvillige politi. Mens hun samtidig bruger mængder af tid på at lave mad til sine nærmeste, luge og gå tur med hunden.

– Jeg indrømmer gerne, at hun er en parodi på mig selv, afslører Anna Grue med et grin.

Læs hele interviewet med med krimiforfatteren i denne uges BILLED-BLADET. Her fortæller mere om sin voldsomme skriveblokering, om at holde liv i gammel kærlighed – og om at tabe sig 16 kilo og blive gladere og lettere.

Læs mere om: