20. okt. 2016
Af Karina Didriksen

Jesper Vollmer er klar med ny kogebog

Jesper Vollmer.
Jesper Vollmer.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Annette Heicks mand, kokken Jesper Vollmer, udkommer torsdag med kogebogen ”To sider af samme smag”. Bogen er inspireret af hans tid som køkkenchef i kongehuset.

Jesper Vollmer har gennem længere tid knoklet løs i køkkenet for at finde de bedste madopskrifter til en ny kogebog, og nu kan han endelig nyde det færdige resultat.

Kogebogen med titlen ”To sider af samme smag” kan nemlig købes fra i dag, og den indeholder 75 opskrifter på forretter, hovedretter og desserter.

42-årige Jesper Vollmer stoppede som køkkenchef i kongehuset 1. juli 2016, og jobbet inspirerede ham til at lave kogebogen.

- Baggrunden for min måde at tænke på og ideen bag bogen stammer fra mine 10 år i kongehuset, hvor jeg har skullet blive ved med at finde på nye måder at servere de samme råvarer på inden for den korte periode, de er i sæson. Så det har virkelig været nogle kreative år med masser af opfindsomhed, siger Jesper Vollmer i kogebogens forord.

Samme ingredienser - to retter

Jesper Vollmer bryder sig ikke om, at mad går til spilde, og hans kogebog tager derfor udgangspunkt i, at man med de samme ingredienser kan lave to vidt forskellige retter – en hverdagsret og en luksusret.

LÆS MERE: Jesper Vollmer: Derfor sagde jeg stop

Privat elsker han at lave mad til sin hustru Annette Heick og deres to sønner, og billederne i kogebogen er taget ved parrets madhus Rå, som ligger i Allinge på Bornholm.

Jesper Vollmer har kæmpet sig tilbage

Det er kun lidt over halvandet år siden, at Jesper Vollmer kom slemt til skade i en badeulykke, men han har kæmpet sig flot tilbage og kan nu kalde sig kogebogsforfatter.

”To sider af samme smag” udkommer torsdag den 20. oktober på Politikens Forlag og kan købes for 300 kroner.

Læs mere om: