Torsdag, 28. september 2017 - af Casper Nielsen

Lise Nørgaard i bronze på Nationalhistorisk Museum

Foto: Det nationalhistoriske museum
En flot buste i bronze af journalisten, forfatteren og manuskriptforfatteren Lise Nørgaard er blevet afsløret på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Bronzebusten, skabt af billedhuggeren Stine Ring Hansen, blev afsløret af Lise Nørgaard selv.

100-årige Lise Nørgaard er kommet på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg.

"Matador"s mor er blevet skabt i bronze og står nu udstillet i Danmarks nationale portrætgalleri, der samler portrætter af fremtrædende danskere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

En markant personlighed

- Lise Nørgaard har i en lang årrække været en markant personlighed i dansk kultur. Vi er meget glade for, at Lise Nørgaard med den nye buste bliver repræsenteret i det nationale portrætgalleri på museet, siger Mette Skougaard, der er direktør på Det Nationalhistoriske Museum i en pressemeddelelse.

Det er ikke mindst Lise Nørgaards rolle som forfatter og journalist, der har indbragt hende pladsen blandt de markante portrætter. Nørgaard har i årevis præget dansk kulturliv og været en pioner for kvinders muligheder for at gøre sig gældende i offentligheden.

Portrættet, der er skabt af billedhuggeren Stine Ring Hansen, blev afsløret i Rosen på Frederiksborg Slot.

Maudes kjole på udstilling

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Gennem de sidste 25 år har Stine Ring Hansen udstillet på mange af de store gallerier i Danmark, og hun har skabt flere af de uddelte priser til bl.a. ”H. C. Andersen Litteraturpris”.

I forbindelse med afsløringen af det nye portræt udstiller Det Nationalhistoriske Museum også en række dragter fra TV-serien "Matador".

Man kan bl.a, se den lyserøde kjole, som Maude bar ved festen for Jørgen Varnæs i afsnit 1, Vickys sørgekjole fra afsnit fem og seks samt pelsen, som både Ingeborg Skjern og Maude bar til Ernst Nyborgs fernisering i afsnit otte.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden