Lise Nørgaard indlagt efter styrt

Lise Nørgaard

Lise Nørgaard

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

En dejlig aften i Det Kongelige Teater endte trist for 93-årige Lise Nørgaard.

Lørdag, 11. december 2010 - af Anna Johannesen

På vej hjem fra teatret, hvor hun havde været inde at se balletten "Tornerose", snublede hun og faldt. Hendes datter og svigersøn, som var med i teatret, fik med hjælp af en forbipasserende herre hjulpet Lise ind i deres bil, hvorefter hun blev kørt til Gentofte Hospital.

Her viste et røntgenbillede, at lårbenshalsen på venstre ben var brækket, og da Herlev Hospital er eksperter i den slags, er det her, Lise Nørgaard nu er blevet opereret. Benet er sat sammen med søm og skruer, og meldingen lyder, at "patienten er ved godt mod".

- Ja, mor er jo stædig, så allerede dagen efter operationen begyndte hun så småt på genoptræningen, siger Lise Nørgaards datter, Bente Flindt Sørensen. Bente fortæller også, at selv om hendes tvillingesøster, Anne, holdt Lise i hånden, kunne hun ikke holde hende, da moderen snublede i mørket på Kgs. Nytorv.

- Selvfølgelig har mor smerter, men det har så sandelig også været slemt for hende, at hun nu har været nødt til at aflyse alle de arrangementer, hun havde planlagt i december. Bl.a. en operaforestilling i Hamburg, siger Bente Flindt Sørensen, der regner med, at hendes mor snart igen er hjemme i sin lejlighed i Skodsborg.

Julen vil Lise Nørgaard tilbringe sammen med sine tvillingedøtre og deres familier i Rungsted, og det glæder vi os alle til, siger Bente.