3. sep. 2017
Af Trine Larsen

TV-lægen Peter Qvortrup Geisling: Det vil jeg lære min datter

Peter Qvortrup Geisling og datteren Merle
Peter Qvortrup Geisling med datteren Merle
Foto: Krestine Havemann
TV-lægen Peter Qvortrup Geisling har haft sin egen seks-årige datter Merle i tankerne, da han skrev bogen "Naturen på recept".

Hvis han kunne, så ville DR's TV-læge Peter Qvortrup Geisling udskrive en recept på naturen, så fik vi alle sammen én. Han mener nemlig, at vi er i mangel af vitamin N, og det har han skrevet en bog om.

Og at især børnene, der sidder foran iPads og telefoner, mangler N-vitamin. N for Natur. Hver eneste gang tiden tillader det, og chancen byder sig, så er TV-lægen Peter Qvortrup Geisling at finde udendørs.

Og gerne i selskab med sin datter, seksårige Merle, som, han mener, ligesom mange andre børn er i fare for at miste evnen til at glædes over naturen på en måde, så den kan bruges senere i livet.

Det er nemlig videnskablig bevist, at naturen heler og forebygger bl.a. stress-relaterede sygdomme.

Peter Qvortrup Geisling drømte om bondeidyl

Ligesom andre forældre havde Peter drømt om at bo i bondeidyl på landet med vidtstrakte marker ned til en sø med fisk. Men sandheden er, at han og datteren bor på Vesterbro i København langt fra fugleliv, fiskedamme og fritgående høns.

- Men så må vi jo tage ud i naturen. Og jeg føler virkelig, at det er mit ansvar at lægge kimen til naturglæden hos Merle, allerede mens hun er lille.

- Mens jeg stadig kan begejstre hende med min egen entusiasme, mens hun stadig synes, det er sjovt og hyggeligt. Selvfølgelig keder hun sig af og til, men også dét er sundt, smiller Peter Qvortrup Geisling.

Farvel til iPad og danseveninder

Han indrømmer dog, at Merle af og til skal overtales til at lægge iPad'en og vinke farvel til danseveninderne for at tage med ham på fisketur - gerne iført strutskørt, diadem og fine sandaler.

- Tænk, hvis vi kunne svømme der ved siden af hinanden og kigge på fisk. Så bliver det ikke større, siger TV-lægen, der har skrevet bogen "Naturen på recept", som heldige læsere af BILLED-BLADET kan vinde et signeret eksemplar af i denne uge.

Se billederne og læs det store interview med Peter Qvortrup Geisling i denne uges Billed-Bladet, hvor du også kan se, hvordan du vinder TV-lægens nye bog.

Peter Qvortrup Geisling
Peter Qvortrup Geisling
Foto: Inge Lynggaard Hansen

Læs mere om: