Torsdag, 17. november 2022 - af Julie Nolsöe

Louise Houvenaeghel deler ærlige billeder efter operation: Jeg troede ikke det skulle gøre så ondt

Louise Houvenaeghel

Louise Houvenaeghel

Foto: Hanne Juul
I marts fik Louise Houvenaeghel stomi, da hendes tyktarm pludselig sprang. Nu er hun blevet opereret og stomien er væk.

Tilbage i marts blev 51-årige Louise Houvenaeghel hasteindlagt og opereret ad to omgange på grund af stærke mavesmerter.

Det resulterede i, at hun fik en midlertidig stomi. 

Efter at have haft stomien i flere måneder, blev designeren fri for den for snart to uger siden - men først efter at have gennemgået en operation, som efterlod hende i store smerter.

En uge efter operationen måtte hun endnu en gang forbi hospitalet, denne gang for at få fjernet sting og clips fra såret.

I den forbindelse delte hun et ærligt billede af sin mave efter operationen. 

- Jeg hader alt, der gør ondt. Sådan har jeg aldrig været. Nu kan jeg blive helt angst bare ved tanken om at det skal “nive lidt”, som de kalder det. For mig niver det ikke bare, det er forbundet med angst og frygt. Jeg håber virkelig jeg bliver “normal” igen, skrev Louise Houvenaeghel dengang i sit opslag, som BILLED-BLADET har fået tilladelse til at dele.

Åben omkring krop og sygdom

Det var i første omgang slet ikke meningen, at hun ville dele så meget fra sit sygdomsforløb med omverdenen.

Men for Louise Houvenaeghel giver det mening at gøre, da hun håber at hjælpe andre med at bryde tabuet.

- Jeg var helt omtumlet af morfin og meget bramfri, så jeg skrev om det på min Instagram. Da jeg så blev lidt mig selv igen, var det lidt grænseoverskridende for mig, at jeg havde været så åben, jeg havde slet ikke tænkt det igennem, siger Louise Houvenaghel til BILLED-BLADET.

Hun fortæller, at hun var nervøs for, hvad folk ville tænke, og om de ville synes, at hendes åbenhed var for meget.

Hun blev dog positivt overrasket:

- Som jeg læste mig igennem de mange beskeder, der tikkede ind, gik det op for mig, at der sidder så mange mennesker og gemmer deres tabubelagte sygdomme, og som blev rigtig glade for jeg åbnede op for posen. I starten lå der ingen mission i det. Men nu har jeg virkelig lyst til at kæmpe videre og få sat mennesker fri. Ingen skal gemme sig væk fordi de er udfordret af en sygdom, lyder det fra designeren, som drømmer om at lave tv-programmer, som sætter fokus på tabubelagte sygdomme.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Store smerter

I en ny video på sin Instagram-profil viser hun, hvordan hendes liv har set anderledes ud siden operationen. 

- Jeg synes, det har været en hård kamp. Jeg troede ikke, det skulle gøre så ondt. Og så fik jeg også lige svamp i hele munden, det er åbenbart rimelig normalt, når ens system er belastet, og nu har jeg infektion i stomisåret, skriver hun til en video, som BILLED-BLADET har fået lov til at dele.

Hun er dog også fast besluttet på at bevare det gode humør:

- Det gode er, at de små skridt bliver større og større. Jeg hviler og arbejder og hviler og arbejder lidt igen. Og i dag fik jeg den flotteste buket balloner af en kær veninde. Hvor har jeg fået meget kærlighed.

Privat har Louise Houvenaeghel en kæreste og er mor til fire børn på 34, 31, 20 og 18 år. Derudover er hun mormor til tre.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden