Matador sælger stort

Matador er en ægte klassiker - serien har samme appel i dag, som da den blev skabt for 30 år siden. Og DR forudser, at serien også vil sælge godt i nye formater.
Matador er en ægte klassiker - serien har samme appel i dag, som da den blev skabt for 30 år siden. Og DR forudser, at serien også vil sælge godt i nye formater.
Foto: Rolf Konow
Matador er serien, der bliver ved med at sælge. Nu melder DR, at der er solgt ikke mindre end to millioner eksemplarer af Danmarks bedste dramaserie nogensinde.

Matadors grisehandler Larsen var lidt af en kræmmer, så han ville sikkert have glædet sig over, at DR nu kan fortælle, at Matador er solgt i over to millioner eksemplarer.

Grisehandler Larsen, Agnes, Maude, Fru murermester Jessen og alle de andre karakterer fra Matador har boret sig ind i danskernes hjerter i en sådan grad, at salget af Matador på dvd har rundet de imponerende to millioner eksemplarer. Hos DR er man stolte af resultatet:

"Det er helt utrolige tal og skyldes især, at 'Matador' er et stykke kulturarv, der henvender sig meget bredt. Også mange børn kan godt lide at se 'Matador', selv om det nok ikke er dem, der køber flest," siger multimedieredaktør Preben Rasmussen fra DR Multimedie.


Genudsendelser øgede salg

Serien har været genudsendt med stor popularitet flere gange, siden den blev lavet senest i 2006 og 2007. Og selvom DR frygtede, at tv-visningen ville få en negativ indflydelse på salget af Matadors fine bokssæt, så blev det langt fra tilfældet.

"Men resultatet blev faktisk det helt modsatte. Folk fik lyst til eje dvd'erne i stedet for, og det er mit indtryk, at afsnittene i den grad bliver brugt til familiehygge rundt omkring," fortæller multimedieredaktøren.


Nye udgaver på vej

Hos DR tror man på, at nye og digitalt forbedrede udgaver af serien kan være med til at holde salget i live, og senere i år kan Matador-fans supplere boks-sættet med to nye dvd'er. En såkaldt 'Matador-platin dvd' med DR's egne AHA!-programmer, hvor flere af seriens skuespillere medvirkede, ligesom musicalen Matador udgives på dvd.


For succesfuld til platin

Selvom DR egentlig skulle have haft en større mængde platinplader for det imponerende salg, så er uddelingen af de prestigefyldte indrammede dvd'er stoppet for DR's vedkommende. Det er simpelthen for besværligt at fremstille platin-plader til serien, der har solgt 25-dobbelt platin.

Førend Matador udkom på dvd, havde en million danskere allerede investeret i serien på vhs. Da serien i første omgang kom til salg var det som samle-sæt gennem kupon-hæfter.

For mange af de medvirkende blev deres roller i Matador den direkte adgangsbillet til en plads til tv-historien. Og Lise Nørgaards omfattende forfatterskab står til dels i skyggen af Matadors 24 afsnit.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden