30. mar. 2017
Af Lisbeth Grube

Michael Bundesen: Derfor maler jeg

Michael Bundesen.
Michael Bundesen.
Foto: Krestine Havemann
- Jeg havde brug for at lave noget kreativt, siger Shu-bi-dua-forsanger Michael Bundesen, som er sprunget ud som kunstmaler og for første gang viste sin kunst frem.

- Jeg har været lidt nervøs, for det er første gang, jeg bliver bedømt på noget andet end musik. Så det er dejligt, når folk kan li’ det, siger Michael Bundesen til BILLED-BLADET.

Den folkekære, 67-årige Shu-bi-dua-forsanger viste for første gang sin farverige malerkunst frem til stor begejstring for publikum, da han lørdag dukkede op i Illums Bolighus i København.

Siden han for snart seks år siden blev ramt af to blodpropper i hjernen, har Michael Bundesen sluppet mikrofonen og grebet penslen. Han har hele livet været kreativ, og i kølvandet på sygdommen har han skullet genopfinde sig selv.

Stor glæde ved at male

- Alt handlede om musik, og jeg havde aldrig interesseret mig for billedkunst eller malet før, men en af mine hjælpere fik mig i gang for knap fire år siden. Nu har jeg lavet omkring 40 værker. Det giver mig stor glæde at male, siger Michael Bundesen.

LÆS MERE: Michael Bundesen: - Derfor havde jeg skridtbeskytter på til koncerter

- Jeg kan ikke rigtigt synge mere, fordi venstre stemmebånds-side er lammet. Det er meget irriterende, men så må jeg gøre noget andet. For mig er det også et spørgsmål om, at jeg har meget tid i løbet af dagen, fordi jeg sidder meget i den her kørestol. Hvis jeg ikke havde noget fornuftigt at tage mig til, ville jeg ikke have det så sjovt, som jeg har det, fastslår han.

Få et dejligt gensyn med Michael Bundesen i BILLED-BLADET nr. 13, der er er på gaden torsdag.

Læs mere om: