30. sep. 2022
Af Stine Ramlyng

Annette Heicks stemme er gået itu: Lyder nu som denne kendte musiker

Annette Heick
Annette Heick
Foto: Gregers Overvad
Annette Heick har fået halsbetændelse i en grad, så hun delvist har mistet stemmen. Og når der endelig kommer lyde ud, så lyder hun umiskendeligt som en meget kendt dansk kvindelig sanger, som blandt andet har sunget om at gå i tusind stykker.

Hvis man ikke vidste bedre, så ville man tro, at en kendt dansk musiker havde taget bo i Annette Heicks krop. I en video, som hun har delt på sin egen Instagram-profil, er Annette Heicks stemme nemlig som forvandlet.

Og selv om den 50-årige entertainer er kendt for at være glimrende til at parodiere - fx Yvonne fra Olsen Banden-filmene, så er den nye stemme bestemt ikke et nyt, satirisk påfund.

Annette Heick har fået halsbetændelse

Hun har nemlig fået halsbetændelse, fortæller hun i videoen, og det har sat sig så meget på stemmen, at hendes normalt lidt lyse stemme er fuldstændig forsvundet.

Til gengæld er hun gået en oktav ned og - som hun selv med et glimt i øjet siger i videoen - lyder hun nu mest af alt som sanger Anne Linnet.

- Og det er så nok dén morskab, jeg kan få ud af at have ondt i halsen, siger hun blandt andet i videoen efter imitationen af Anne Linnet.

(Hør videoklippet med Annette Heick i bunden af denne artikel)

Måtte aflyse velgørenhedsoptræden

Sjovt har det dog ikke været. Dels fordi Annette er syg, og dels fordi halsbetændelsen har betydet, at hun forleden måtte aflyse at synge til Thin Blue Line Denmarks (En almennyttig non-profit forening, som har til formål at hjælpe tilskadekomne og sygepensionerede politiansatte og disses pårørende, red.) gallaafslutning på den såkaldte Police Week. Her skulle hun have optrådt med Sjællands Politiorkester.

Annette Heick: Det går stadig dårligt

I dag skal hun så være konferencier til en stor hyldestkoncert for Bamse i Århus Musikhus, og det er heller ikke nemt, da stemmen stadig har det forfærdeligt.

- Det går ad helvede til. Hjælp!! svarer Annette Heick BILLED-BLADET, da vi spørger, hvordan det går med hende i dag.

Hør selv Annettes nye stemme i videoen herunder, som BILLED-BLADET har fået lov at dele:

Læs mere om: