Bent Fabricius-Bjerre: Det husker vi ham for

Bent Fabricius-Bjerre i 1970. Indsat: Malene Schwartz som Maude i tv-serien "Matador". 

Bent Fabricius-Bjerre i 1970. Indsat: Malene Schwartz som Maude i tv-serien "Matador". 

Fotomontage: Ritzau Scanpix
Musikikonet Bent Fabricius-Bjerre blev 95 år.

Efter kort tids sygdom er komponisten Bent Fabricius-Bjerre død, 95 år gammel. Det skriver flere medier.

Han var uddannet pianist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1946, og stort set alle voksne danskere har på et eller andet tidspunkt i deres liv nynnet med på en af musikikonets pragtfulde kompositioner.

Ikke mindst fordi Bent Fabricius-Bjerre blandt andet stod bag temaet til den højt elskede tv-serie "Matador".

Men Bent Fabricius-Bjerre var også manden bag et hav af melodier til film, deriblandt det skønne, optimistiske tema, der er så karakteristisk for "Olsen Banden"-universet. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Allerede i 1959 skrev han musik til filmen "Poeten og Lillemor", og ifølge hans egen hjemmeside skrev han musik til næsten 100 film.

Musical-genren har også været begavet med Bent Fabricius-Bjerres store talent, og her kan nævnes "Prinsen og korpigen", "Esther", "Harry og kammertjeneren", "Hofskandalen" og "Matador"-musicalen fra 2007 som kunne ses i Operaen i København. 

Flot hæder i USA

Balletten ved Det Kongelige Teater har også nydt godt af Bent Fabricius-Bjerres musikalitet, og her har han skabt musik til fire eventyr af H.C. Andersen.

Også uden for Danmarks grænser var Bent Fabricius-Bjerres komponistevner kendt og værdsat. Således fik han i 1962 et internationalt gennembrud med melodien "Alley Cat", og han blev hædret med en amerikansk Grammy, efter at "Alley Cat" var blevet et stort hit i USA.

Bent Fabricius-Bjerre stod endvidere også bag de meget iørefaldende jingler til tv-programmerne "Jeopardy" og "Go' Morgen Danmark". 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden