2. jan. 2018
Af Juliane Olsen

Daimi modtager fornem jazz-pris

Daimi
Daimi
Foto: Lars Horn
Den 19. januar modtager sangerinden Daimi den fornemme jazz-pris Leo Mathiesen Prisen i DR Koncerthuset.

Den 74-årige sangerinde Daimi får en flyvende start på 2018, når hun den 19. januar modtager den fornemme jazz-pris Leo Mathiesen Prisen.

Det bliver niende gang, at musikprisen uddeles i DR Koncerthuset af Leo Mathiesen-foreningen How How og Danske Populære Autorer.

Prisen går til en dansk jazzmusiker, der mestrer guldaldergenren men samtidig også den nutidige jazzmusik ifølge en pressemeddelelse fra DR.

Daimi har udforsket mange genrer

- Daimi falder helt naturligt i øjnene som en værdig, nysgerrig og altfavnende modtager af Leo Mathiesen Prisen 2018, fremgår det af motiveringen.

Fra starten af sin karriere har Daimi bevæget sig indenfor forskellige musikalske genrer, og derfor er det ikke nødvendigvis jazzmusik, hun primært forbindes med.

Sangerinden startede sin karriere i Jørn Grauengaards Orkester i 1960’erne og fik senere sangen ”Jeg sætter min hat, som jeg vil” som signaturmelodi.

DAGENS BILLEDE: Hvem har du kysset i din gadedør? (1967)

Daimi har været sjov og skæv

Denne sang rummer også elementer af jazz, og senere har Daimi samarbejdet med Kansas City Stompers, Lousiana, Lousiana Jazzband og Sophisticated Ladies.

Samtidig er Daimi kendt for sine sjove og skæve samarbejdet, hvilket falder godt i tråd med Leo Mathiesens egen skæve og humoristiske tilgang til genren.

Igennem sin karriere har sangerinden blandt andet samarbejdet med Klaus Rifbjerg, Bent Fabricius-Bjerre og Dirch Passer.

Læs mere om: